Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων οι Διπλωματικές Εξετάσεις Μονωδίας (ΛυρικούΤραγουδιού) του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, ενώπιονεξεταστικής επιτροπής, η οποία εγκρίθηκε από το ΥπουργείοΠολιτισμούμε αριθμό απόφασης 148180/3798/1788/1285/21-06-16 και αποτελείτο από τους:
1.Κασιώλα Αναστασία, Δ/ντρια του Ωδείου, Καθηγήτρια Μονωδίας και Μελοδραματικής, πρόεδρο της επιτροπής,
2.Καβράκο Δημήτριο,Σολίστ της ΕθνικήςΛυρικήςΣκηνής (Ε.Λ.Σ.), μέλος,
3. Κουλουμπή  Ανδρέα,Σολίστ τηςΕθνικήςΛυρικήςΣκηνής (Ε.Λ.Σ.), μέλος,
4. Καρατζά Αικατερίνη, Καθηγήτρια Μονωδίας και Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (Κ.Ω.Θ.), μέλος,
5. Κίνη Ευφροσύνη, Καθηγήτρια Μονωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (Κ.Ω.Θ.), μέλος.
Ως εκπρόσωποςτου ΥΠ.ΠΟ.Α.ορίστηκε ο κ. Α. Κωτούλας.
Η σπουδάστρια Μονωδίας του «ΩδείουΤρικάλων Α. Κασιώλα», Μαρία ΜυλωνάτουΝικολάου,Mezzo-soprano(τάξη καθηγήτριας κ. Μαρκέλλας Τσούβα-Κασιώλα),έλαβε ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΟΝΩΔΙΑΣ με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ.
Σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, η επιτυχούσα ερμήνευσεέργα των H. Purcell, G. Pergolesi, W. A. Mozart, F. Schubert, J. Brahms, G. Fauré, R. Strauss, A. Berg, V. Bellini, C. Saint-Saëns, A. Dvořák, M. de Falla, B. Britten κ.α.,αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα επιτροπής και ακροατηρίου. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Ιωάννα Πολυζωίδου,συνεργάτιδα του«ΩδείουΤρικάλων Α. Κασιώλα», διδάσκουσα στοΤμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.Συμμετείχε, επίσης,τοκουρτέτοεγχόρδωντου«ΩδείουΤρικάλων Α. Κασιώλα», αποτελούμενο από τους:Γ. Ζαχαρούδη (βιολί), Δ. Αβραμίδη (βιολί), Γ. Σκίμπα (βιολί) και Γ. Ζαφείρη (βιολοντσέλο).


H Μ. Μυλωνά έχει ολοκληρώσει, επίσης, στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» τις σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά & Πιάνο και έχει λάβει με Άριστα Πτυχία Αντίστιξης και Φούγκας.Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως σολίστ,αλλάκαι μέλος της Χορωδίας Δωματίου, των Kasiola Voices, της Χορωδίας Νέων του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», της «Χορωδίας Τρικάλων», καθώς επίσης και διαφόρων μουσικών συνόλων του Α.Π.Θ.,έλαβε μέρος σε πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων και έργα νέων ελλήνων συνθετών σε Α΄ πανελλήνια εκτέλεση.
Η Σχολή Μονωδίας και Μελοδραματικής του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» ιδρύθηκε από τη λυρική σοπράνο και διευθύντρια τουΩδείου κ. Αναστασία Κασιώλα,το 1981,υλοποιώντας τοόραμά της για την αναβάθμιση της μουσικής παιδείαςκαι καλλιτεχνικήςδημιουργίας στην πόλη των Τρικάλων. Από τη στιγμή της λειτουργίας της, έχουν εκπαιδευτεί και αναδειχθεί πλήθος νέων τρικαλινών τραγουδιστών, που διαπρέπουν στο χώρο του λυρικού τραγουδιού, μουσικούθεάτρου, επαγγελματικώνχορωδιών κ.α.Εξάλλου, στο «ΩδείοΤρικάλων Α. Κασιώλα» δίνεται μεγάλη έμφαση στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της φωνήςκαι παρέχεται από τηνπαιδική ηλικία εξειδικευμένη εκπαίδευση στο Εργαστήρι Φωνητικής Αγωγής& Έκφρασης, στα Χορωδιακά Σύνολα κ.α. Στην επιτυχημένη εξέλιξη τηςσχολής, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμβολή της δ/ντριας Μουσικών Σπουδών και καθηγήτριας Μονωδίας τουΩδείου, κ. Μ. Τσούβα-Κασιώλα, καθώς επίσης και η εξαιρετική διδασκαλία όλων των καθηγητών.