Για άλλη μια χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων συμμετέχει στην Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης του Μουσείου Τσιτσάνη. Και στο ειδυλλιακό θεατράκι του Ληθαίου, πίσω από το Μουσείο, σε μια ατμόσφαιρα μουσικά συμπυ6κνωμένη από τους ήχους της φύσης, προβάλλει ένα κορεατικό ντοκιμαντέρ για τη μαγεία της μουσικής. Τo «Τραγουδώντας με το Αγριοπούλι» (Singing with Angry Bird)  είναι μια ταινία – ντοκιμαντέρ για την ενότητα που προκαλεί η μουσική
ΥΠΟΘΕΣΗ
 Ο Jae-Chang Kim είναι ένας ιδιοσυγκρασιακός τραγουδιστής της όπερας της Κορέας που ονομάζεται Angry Bird. Πριν από πέντε χρόνια στην ινδική πόλη της Πούνε, ξεκίνησε την Παιδική Χορωδία Μπανάνας για τα παιδιά στις φτωχογειτονιές, όχι για να τους εκπαιδεύσει ως επαγγελματίες μουσικούς, αλλά για να τους παρουσιάσει τη μουσική έξω από την καθημερινή τους πραγματικότητα.

Η χορωδία άλλαξε τη ζωή των παιδιών: τους έδωσε αυτοπεποίθηση και δομή και για κάποιους την ευκαιρία να επισκεφτούν την Κορέα. Αλλά προς απογοήτευση του Angry Bird, πολλοί γονείς δεν είναι πεπεισμένοι για την αξία της χορωδίας. Η ταινία τον ακολουθεί για ένα χρόνο, καθώς προσπαθεί να εμπλέξει τους γονείς με την πρόβα τους για μια κοινή συναυλία με τα παιδιά τους.

Το έργο συχνά οδηγεί τον Angry Bird σε απελπισία, επειδή για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα να βγάλουν τα προς το ζην, η δουλειά είναι πάντα πιο σημαντική. Παρ 'όλα αυτά, η μουσική προσδίδει τη ζωντανή αντίθεση με τη ζωή στις παραγκουπόλεις. «Μετακινεί» τους γονείς και τα παιδιά, φέρνοντας τους πιο κοντά.

Info
Τίτλος: Τραγουδώντας με το Αγριοπούλι» (Singing with Angry Bird)
Σκηνοθεσία:  Hyewon Jee
Σενάριο:  Jesper Osmund
Πρωταγωνιστούν: Jae-Chang Kim, πιαιδά φτωχογειτονιών του ΟΠύνε, της Ινδίας
Διάρκεια: 88 λεπτά
Χώρα: Ν. Κορέα, Ινδία
Γλώσσα: Κορεάτικα, ινδικά, αγγλικά, μαράθι
Ετος: 2017
Είδος: Ντοκιμαντέρ, δραματική, μουσική