Μια παγκόσμιας σημασίας συναυλία με το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας 2018 πραγματοποιείται στις 21 Ιουνίου 2018 στα Τρίκαλα.

Στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης» ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξενεί παγκόσμιας κλάσης μουσικούς και συνθέτη, που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου. Μια διοργάνωση που ξεκινά φέτος και επιδιώκει να αποτελέσει κόμβο πολιτισμού και τουρισμού διεθνώς και δη από τις ΗΠΑ. Η διοργάνωση ανήκει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Μουσική Δωματίου Ελλάδας Chamber Music Hellas (CMH), που έχει ως στόχο να κινητοποιήσει μέσω της κλασικής μουσικής δωματίου, ποιοτικούς ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου, προς περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός των κύριων τουριστικών προορισμών της χώρας.

Τα Τρίκαλα, κέντρο μουσικής και λαϊκού τραγουδιού, στο κέντρο της Ελλάδας, αποτελούν μοναδικό μουσικό προορισμό για την 21η Ιουνίου.

Η συναυλία θα δοθεί από διεθνούς φήμης μουσικούς, τραγουδιστές, συνθέτες, όπως ο Lowell Liebermann με έργα και Μίκη Θεοδωράκη, στις 20:30 της 21ης Ιουνίου 2018 με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο.

Συμεμτέχουν οι: Bella Hristova, Lowell Liebermann, Alison Bolshoi, Yoonah Kim, Dimitri Murrath, Dmitri  Atapine, Hyeyeon Park

Το δυνατό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, εμπνευσμένο από την ελληνική εξέγερση του Δεκεμβρίου του 1944, ανοίγει αυτή τη συναυλία, η οποία περιλαμβάνει το Four Seasons του Liebermann βασισμένο στην ποίηση της Edna St. Vincent Millay, το Clarinet Sonata του Poulenc και ένα από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου του Robert Schumann.

Το πρόγραμμα

Μίκης Θεοδωράκης: Τρία τραγούδια για τον Δεκέμβρη

Mikis Theodorakis: Three Pieces for December

Bella Hristova, violin

Lowell Liebermann, piano

 

Lowell Liebermann: Four Seasons Op.123

(Poems by Edna St. Vincent-Millay)

Alison Bolshoi, mezzo-soprano

Yoonah Kim, clarinet

Bella Hristova, violin

Dimitri Murrath, viola

Dmitri  Atapine, cello

Lowell Liebermann, piano

                            

Intermission

Francis Poulenc: Clarinet Sonata

Yoonah Kim, clarinet

Hyeyeon Park, piano

Robert Schumann: Piano Quartet in E-flat Major Op.47

Bella Hristova, violin

Dimitri Murrath, viola;

Dmitri Atapine, cello

Hyeyeon  Park, piano

Πληροφορίες για τη διοργάνωση στον σύνδεσμο

https://chambermusichellas.org/

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στον σύνδεσμο https://chambermusichellas.org/june-21st-2018