Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα για την σπουδαία και διάσημη ελληνίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας ,που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της  Μουσικής Τρικάλων(ΣΦΜΤ), την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ,στο  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.
Η αίθουσα κατάμεστη από μέλη ,φίλους και  γενικά φιλόμουσους πολίτες της πόλης μας. Όλοι είχαμε την  χαρά  της απόλαυσης  μιας μοναδικής βραδιάς!
Η χαρισματική και ταλαντούχος συμπολίτισσα σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα ερμήνευσε αποσπάσματα από όπερες  των  Bizet, Puccini,Bellini,Verdi,Mozart κ.α , που η Μαρία Κάλλας σημάδεψε με τις θεϊκές ερμηνείες της .Η επίσης συμπολίτισσα καθηγήτρια μουσικής Νατάσσα Παπαστάθη, με περισσή δεξιοτεχνία, συνόδευσε στο πιάνο! Ο  Αγαθοκλης  Αζέλης,καθηγητής φιλόλογος και διευθυντής του 7ου Γυμνασίου  Τρικάλων, γνωστός για το ενδιαφέρον του στα πολιτιστικά δρώμενα  της  πόλης  μας, επιμελήθηκε και παρουσίασε μία σειρά από άκρως ενημερωτικά κείμενα για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, το μουσικό της έργο και την εν γένει επιτυχημένη κορυφαία καλλιτεχνική  πορεία της διεθνούς εμβέλειας.
Το κοινό για δυόμιση ώρες περίπου μαγεύτηκε  με τις επιλεγμένες άριες  από τις καλλιτέχνιδες της βραδιάς ,όπως ενδεικτικά με το Habanera  από την όπερα Carmen ,Si gnore ascolta από την όπερα Turadot,Vissi d’arte , vissi d’ ammore από την ‘οπερα Tosca! Η χαρά και η συγκίνηση ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων στην αίθουσα. Δεν ήταν απλά μια μουσική εκδήλωση, αλλά κάτι παραπάνω! Μία μυσταγωγία! Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της  ποιοτικής μουσικής! Το χειροκρότημα ήταν αυθόρμητο, δυνατό και ενθουσιώδες!
Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις, με αφορμή τα 40 χρόνια από το θάνατο (16-9-1977)της μεγαλύτερης τραγουδίστριας Oπερας όλων  των εποχών  Μαρίας Κάλλας, ήταν  πλούσιες σε όλη την Ελλάδα. Έγιναν  συναυλίες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο Μουσικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ,αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τα Τρίκαλα, μια κατεξοχήν πόλη με πλούσια μουσική παράδοση, έδωσε το δικό της παρόν, με την ανωτέρω εκδήλωση του ΣΦΜΤ.
Το Δ.Σ  του  Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία  της  εκδήλωσης και ειδικότερα τις κυρίες Ιωάννα Τσιλιμίγκα και Νατάσσα Παπαστάθη και τον κύριο Αγαθοκλή Αζέλη. Επίσης τους χορηγούς της εκδήλωσης Δημήτρη Τσαρουχά-Γραφικές Τέχνες Εκτυπώσεις,Αγγελική και Γιώργο Ανθοπωλείο επι της οδού Ασκληπιου 23,το Κατάστημα ‘’Δύο΄΄ με χειροποίητα είδη επί της οδού Χατζηγάκη 2 και την Εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ ως χορηγό επικοινωνίας  και βεβαίως τον ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ υπό την αιγίδα του οποίου έγινε η  εκδήλωση .