Την έντονη και δριμεία δυσαρέσκειά του για την μη έλευση του Αγίου Φωτός το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Λάρισα, ενόψει της Ανάστασης, εξέφρασε χθες το βράδυ ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος. 

Από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στον οποίο χοροστάτησε στην Ακολουθία της Παννυχίδος και στην Τελετή της Αναστάσεως, για το συγκεκριμένο, ασυνήθιστο γεγονός για τα εκκλησιαστικά δεδομένα της Λάρισας, ανέφερε τα εξής: 

"Φέτος έγινε μια απρέπεια. Παρελείφθη η Λάρισα από τις πόλεις που θα έπρεπε να λάβουν το Άγιο Φως. 

Αυτό δεν θα πρέπει να είναι αφορμή μουρμούρας και γκρίνιας, διότι πρέπει να τους συγχωρήσουμε όλους εξαιτίας της Αναστάσεως. 

Πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν είναι δυνατόν την τέταρτη πόλη της Ελλάδας, κάποιοι να την διαγράφουν έτσι όταν είναι να της απονεμηθεί τιμή. Η τιμή δεν είναι αυτονόητη, είναι κάτι που διεκδικείται και επιβάλλεται. 

Απόψε, οι φορείς της πόλης δεσμευόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί. 

Θα πιέζουμε τα κεντρικά όργανα, που συνηθίζουν να κάνουν τέτοιες τρικλοποδιές, στην Λάρισα να μην το ξανακάνουν. 

Διότι, δεν πάσχει μόνο η Λάρισα. Από την Λάρισα παίρνουν Φως όλες οι πόλεις της Θεσσαλίας, όλες οι Μητροπόλεις". 

Υπενθυμίζεται πως το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", στις 7:15 το απόγευμα και από εκεί, σύμφωνα με το σχεδιασμό, με αεροπορικές πτήσεις θα μεταφερόταν σε πόλεις της Ελλάδας. 

Η Λάρισα, όπως αποδείχθηκε, εξαιρέθηκε από αυτές και μάλιστα χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση, αφού στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. είχαν μεταβεί βουλευτές της πόλης όπως και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας προκειμένου να το υποδεχθούν, αλλά έκπληκτοι έμαθαν πως το Άγιο Φως, τελικώς, δεν θα έρθει!

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr