Μέσω διαδικτύου υπόσχονταν τιμές δέλεαρ για την αγορά σύγχρονων κινητών τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας όπως και οικονομικά πακέτα διακοπών, αλλά όταν εισέπρατταν την προκαταβολή αντί για τα i-phone και τα voucher, μέσω ταχυδρομείου έστελναν συσκευασίες που συνήθως περιείχαν… τράπουλες.

Ο λόγος για δύο Λαρισαίους και έναν Θεσσαλονικιό, οι οποίοι τη διετία 2012 – 2014, μέσω μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρέπεμπαν σε ιστοσελίδες, οι επισκέπτες των οποίων έβρισκαν δελεαστικές τιμές για κινητά και ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού.

Μόνο που οι 45 καταναλωτές– θύματα σε όλη τη χώρα, διαπίστωναν την απάτη εκ των υστέρων, όταν κατέθεταν τις προκαταβολές αφού στα τηλέφωνα για την καθυστέρηση της αποστολής των εισιτηρίων και των κινητών, δεν απαντούσε πλέον κανείς.

Μία μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ότι για το ταξίδι στο Παρίσι μάζευε τα 800 ευρώ που κατέθεσε στους απατεώνες ευρώ προς ευρώ, ενώ ένας άλλος έδωσε 460 ευρώ για αγορά κινητού και έλαβε τραπουλόχαρτα.

Τα λεφτά έμπαιναν στον λογαριασμό του ενός Λαρισαίου, 52 ετών σήμερα, ο οποίος -όπως και ο έτερος Λαρισαίος- δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο όπου εμφανίστηκε μόνον ο Θεσσαλονικιός.

Ο 52χρονος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και ήδη αναζητείται για να οδηγηθεί μέσα.

Με την ίδια ποινή, αλλά με δικαίωμα έφεσης, καταδικάστηκαν οι άλλοι δύο με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν εγγυήσεις ύψους 5.000 ευρώ ο καθένας.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr