Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε η τηλεκπαίδευση που οργάνωσε η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου τόσο για τους ενήλικες αλλά κυρίως για τα παιδιά.

Εισηγήτριες της τηλεκπαίδευσης ήταν η κυρία Κατερίνα Ψαρουδάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και η κυρία Ευαγγελία Δασκαλάκη, υπεύθυνη έρευνας και ανάπτυξης προγραμμάτων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι κυριότεροι θεματικοί άξονες ήταν η προστασία της ιδιωτικότηταςπαιδιών και εφήβων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,οι τεχνικές ασφάλειας των συσκευών μας και πως μπορούν οι γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

"Ευχαριστούμε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που αποδέχθηκε τη πρόσκλησή μας για την εποικοδομητική αυτή διαδικτυακή ενημέρωση", καταλήγει η ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.