Στα τέλη Ιουλίου θα προβληθεί  από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι REN-TV το ντοκυμαντέρ - αφιέρωμα στα Μετέωρα που γυρίστηκε για λογαριασμό της  δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής «Απίστευτα ενδιαφέρουσες ιστορίες».

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν με το τηλεοπτικό συνεργείο και τους ξένους δημοσιογράφους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη σπάνια φυσική ομορφιά της περιοχής και την πλούσια ιστορία της δεύτερης μεγαλύτερης μοναστικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Οι ρώσοι δημοσιογράφοι, που συνοδεύονταν από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννη Μπουτίνα, ξεναγήθηκαν στους Ιερούς Βράχους που συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της  UNESCO  και συνομίλησαν με μοναχούς και μοναχές.

Η  ταξιδιωτική εκπομπή «Απίστευτα ενδιαφέρουσες ιστορίες» προβάλλεται καθημερινά  από το κανάλι REN-TV (https://ren.tv/project/nii-ren-tv) από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρα 14:00 - 15:00 με το κοινό του προγράμματος να ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια άτομα καθημερινά (σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Mediascope).

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης και προβολής και πολυάριθμα έργα συντήρησης και ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στοχεύει στην ενίσχυση του  προσκυνηματικού τουρισμού που εμφανίζει στοιχεία αντοχής σε περιόδους κρίσεις και ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ομόδοξους ρωσόφωνους πληθυσμούς» δηλώνει ο Γιάννης Μπουτίνας.

«Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενήσαμε στην περιοχή των Μετεώρων το τηλεοπτικό συνεργείο μιας από τις δημοφιλέστερες ταξιδιωτικές εκπομπές στη Ρωσία και προχωράμε σε νέες δράσεις».