Εκπαιδευτική κοινότητα και Δήμος Μετεώρων συντονίζουν τις κινήσεις τους για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των δύο νέων Τμημάτων του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που εγκρίθηκαν για το φθινοπωρινό εξάμηνο του 2018 από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης και σχετίζονται με τον τουρισμό.
Πρόκειται για τις ειδικότητες “Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων” και “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσίας Ορόφων – Εμπορευματογνωσία”, Τμήματα τα οποία θα λειτουργήσουν στον χώρο του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας. Ο δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης συναντήθηκε με τους διευθυντές του Δημόσιου ΙΕΚ Τρικάλων Προκόπη Γκιμούσια και του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας Αθανάσιο Φωλίνα, συζητώντας τις λεπτομέρειες λειτουργίας των δύο νέων Τμημάτων του ΙΕΚ, αλλά και τις προοπτικές των ωφελούμενων στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Μετεώρων.

Διαπιστώθηκε, δε, η άριστη συνεργασία μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων φορέων, οι εκπρόσωποι των οποίων συμφώνησαν να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τα δύο Τμήματα, έτσι ώστε να λειτουργήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, παρέχοντας υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στους φοιτητές.

ert.gr