Κάτω από την επιβλητική σκιά των Μετεώρων, παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουλίου ο Γιάννης Καλπούζος το νέο του μυθιστόρημα “Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821”.

Ο αγαπημένος συγγραφέας, με μοναδικό τρόπο, φωνή που υπνωτίζει και εμπεριστατωμένη αφήγηση, ταξίδεψε το κοινό στην προεπαναστατική Ελλάδα, όταν ακόμη οι ραγιάδες, όπως αποκαλούσαν οι Τούρκοι τους υποταγμένους Ρωμιούς, δεν είχαν ξεσηκωθεί για την ελευθερία.  

Ο κ. Καλπούζος αναφέρθηκε στην πολυετή έρευνα που προηγήθηκε της συγγραφής του βιβλίου και εξέφρασε την επιθυμία του να αναδείξει τον ρόλο των αφανή ηρώων, οι οποίοι υπήρξαν η ψυχή του ξεσηκωμού, καταθέτοντας με αισθαντικότητα την άποψή του για την παρακαταθήκη απλών αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης.

Στη συνέχεια, ο δημοφιλής συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και τόνισε τη σημασία του να αντιστεκόμαστε σε όσα δεν συνάδουν με το σεβασμό, την ελευθερία και να μη πορευόμαστε με ραγιαδισμό.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Ψυχογιός για την πολυετή συνεργασία, καθώς και τον κ. Καλπούζο για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και του ευχόμαστε καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο.