Για πολλοστή φορά αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε και συζήτησε με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους  του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί  σ’ αυτό. Μάλιστα , οι ελλείψεις και τα προβλήματα συνεχίζονται και αντί να αντιμετωπιστούν οξύνονται περισσότερο με τραγικές επιπτώσεις στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει αναδείξει τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας  όσο και των άλλων υγειονομικών δομών του νομού Τρικάλων και έκανε παρεμβάσεις γι αυτά στη Βουλή, στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Το ΚΚΕ ανέδειξε την αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις παλιότερα και συνεχίζει η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα της υγείας μέσω της συνεχούς υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησής  της. Αντανάκλαση αυτής της πολιτικής είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας  με τις ελλείψεις σε ιατρικό - παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό , σε τεχνολογικό εξοπλισμό , με τα σοβαρά προβλήματα του κτιρίου.
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την ανάδειξη   των προβλημάτων   , τόσο στο δήμο , στην περιφέρεια και το κοινοβούλιο,  όσο και με πρωτοβουλίες μέσα από τους μαζικούς φορείς και το λαϊκό κίνημα, ώστε να διεκδικηθεί  δημόσια και δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, οι εργατοϋπάλληλοι , οι επαγγελματίες  και οι αγρότες της περιοχής  μέσα από τους μαζικούς συλλογικούς φορείς τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους , να βάλουν σε προτεραιότητα την κάλυψη των επείγουσων και βασικών αναγκών τους.