Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τη δεύτερη ημέρα της «Θάλειας» (Πέμπτη 06/08), με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να έχουν σημειωθεί στη Δυτική Μακεδονία και στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Τρικάλων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έως το απόγευμα της Πέμπτης 06/08 στην Κλεισούρα Καστοριάς έπεσαν 95 χιλιοστά βροχής,  στην Κερασιά Πέλλας 86 χιλιοστά, στα Ριζώματα Ημαθίας 79 χιλιοστά και στην Καλαμπάκα Τρικάλων 74 χιλιοστά βροχής.

Η ηλεκτρική δραστηριότητα ήταν μειωμένη σε σχέση με την Τετάρτη 05/08, με το δίκτυο «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει περίπου 2200 κεραυνούς στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στην Δυτική Στερεά Ελλάδα.

Στην πόλη της Καλαμπάκας η ισχυρή βροχή το απόγευμα μετέτρεψε πολλούς δρόμους σε χειμάρρους, ενώ σύμφωνα με το stagonnews.gr διεκόπη πριν από λίγο η κυκλοφορία στον δρόμο Θεόπετρας – Άγιοι Θεόδωροι λόγω υπερχείλισης του Ληθαίου ποταμού.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τσίκαρης το νερό του ποταμού έχει βγει πάνω στο δρόμο με αποτέλεσμα να διακόψουν την κυκλοφορία καθώς ήταν επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.