Για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με Κρατική Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας διερωτώνται σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου. Στο κείμενο της σχετικής ερώτησης αναφέρεται πως «η συγκεκριμένη Βιομηχανία, που ιδρύθηκε το 1950  και λειτούργησε στον τομέα της μηχανικής κατεργασίας του ξύλου, ουσιαστικά οδηγείται στο λουκέτο λόγω της πολιτικής των παλαιότερων κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ».
Όπως αναφέρεται «θα μπορούσε να αναπτυχθεί αξιοποιώντας την ξυλεία από τα δάση της Καλαμπάκας, αλλά και άλλων περιοχών, με τον αναγκαίο τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, δίνοντας δουλειά σε εργαζόμενους, έχει ουσιαστικά σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα»
Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά της επιλογής της προμήθειας από μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα των ξύλινων κατασκευών. Η κατάσταση αυτή κατά τους βουλευτές του ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, οι οποίοι προωθούν την στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και την απελευθέρωση της αγοράς. Τέλος γίνεται αναφορά στο μέλλον της Βιομηχανίας και στην ανάγκη ανάπτυξή της με κριτήριο την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία με σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων.