Αυτό το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 11.00πμ ξεκινάει το Εργαστήριο Κινούμενης Εικόνας (Stop-Motion Animation Workshop) για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.

Γνωρίστε και χρησιμοποιήστε τις τεχνικές κινούμενης εικόνας! Δημιουργήστε τη δική σας ταινία μικρού μήκους! Δηλώστε Συμμετοχή τώρα για το εργαστήριο που θα γίνεται κάθε Σάββατο στις 11.00 πμ και θα διαρκέσει έως και τις 18 Μαρτίου. 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας (24320-23041) ή ηλεκτρονικά στο www.kalambakalibrary.org/el/δράση/εργαστήριο-κινούμενης-εικόνας

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί λίστα προτεραιότητας συμμετεχόντων. Η κράτηση θα επιβεβαιώνεται τηλεφωνικά με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Το εργαστήριο κινούμενης εικόνας απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του κινηματογράφου και να δημιουργήσουν μια ταινία με τις τεχνικές της κινούμενης εικόνας. Χρησιμοποιώντας τους χώρους και το υλικό της βιβλιοθήκης, με πολύ φαντασία, ευρηματικότητα και δημιουργικότα, τα παιδιά θα δημιουργήσουν εξ αρχής μια μικρή ταινία την οποία στο τέλος θα παρουσιάσουν, θα σχολιάσουν και θα αξιολογήσουν. Το εργαστήριο διαρκεί 19 ώρες και απαιτεί 5 συναντήσεις. Διδάσκει, καθοδηγεί και εμψυχώνει η Βιργινία (Τζίνα) Μπαράκου.

Τα στάδια για τη δημουργία της ταινίας στο εργαστήριο θα είναι τρία:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1η: Η Θεωρία (3 ώρες)

Ξεκινώντας από προ-κινηματογραφικά οπτικά παιχνίδια θα πλοηγηθούμε στην ιστορία των οπτικών μέσων, επιμένοντας στις βασικές αρχές του κινηματογράφου. Θα χωρίσουμε το σενάριο σε σκηνές, θα χωριστούμε σε ανάλογες ομάδες και θα ξεκινήσουμε να δημιουργούμε το storyboard (δηλ. την ιστορική γραμμή που θα αποτελέσει τον οδηγό μας στις λήψεις). Τα παιδιά θα τελειώσουν το storyboard στο σπίτι, ώστε στη 2η συνάντηση να είμαστε έτοιμοι για τις λήψεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2η & 3η: Action! (8 ώρες)

Σε ομάδες ξεκινάμε τη διαδικασία των λήψεων. Στήνουμε τα σκηνικά μας, μαζεύουμε όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε, ετοιμάζουμε τις κάμερες, τα τρίποδα, επιστρατεύουμε όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας και με πολλή υπομονή και προσοχή κάνουμε τις λήψεις -κάθε μία ομάδα για κάθε μία σκηνή- που θα συνθέσουν την ταινία. Αυτή η διαδικασία διαρκεί 2 συναντήσεις των 4ων ωρών η καθεμία. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 4η & 5η: Μοντάζ (8 ώρες)

Στην 4η και 5η συνάντηση ασχολούμαστε με το μοντάζ. Μεταφέρουμε τις λήψεις των σκηνών μας στους υπολογιστές και μαθαίνουμε -δουλεύοντας- το πρόγραμμα του μονταζ. Η κάθε ομάδα, σε δικό της υπολογιστή, μοντάρει τη δική της σκηνή. Ηχογραφούμε τους ήχους της ταινίας μας ή επιλέγουμε τη δική μας cc μουσική. Μετά την ολοκλήρωση των σκηνών, τις μοντάρουμε σε ταινία. Φτιάχνουμε τίτλους αρχής και τέλους.

IT`s SHOW TIME!

Προβάλουμε την ταινία, συζητούμε, σχολιάζουμε, και αξιολογούμε το αποτέλεσμα. 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.kalambakalibrary.org/el/θέμα/εργαστήριο-animation-δηλωστε-συμμετοχη