Μια απρόσμενη συνάντηση με αρκούδα είχε ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μετεώρων στα ορεινά του Δήμου.

Ο Κώστας Τόλης επιστρέφοντας στην Καλαμπάκα από το χωριό του, το Αμπελοχώρι, με τη μηχανή του, στα μέσα του δρόμου Αμπελοχώρι-Ματονέρι συνάντησε μια αρκούδα με τα μικρά της.

Όπως μας είπε ο ίδιος, αρκούδες έχει συναντήσει αρκετές φορές, αλλά αυτή τη φορά το μεγαλόσωμο ζώο του επιτέθηκε και έφτασε σε πολύ μικρή απόσταση. Διατηρώντας την ψυχραιμία του, κατάφερε να αποφύγει την επίθεση του ζώου και να κρατήσει την ισορροπία του, κάνοντας έναν ελιγμό με τη μηχανή του, κι έτσι συνέχισαν και οι δυο τον δρόμο τους χωρίς άλλα προβλήματα.

Έπειτα από την περιπέτεια αυτή ο Κώστας Τόλης θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία του με τους διαδικτυακούς φίλους στο Facebook όπου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του σε άσπρο φόντο χαρακτηριστικά έγραψε:

«Έβγαλα αυτή τη φωτογραφία για να δω αν ξεχωρίζει το χρώμα του δέρματος μου από το λευκό φόντο. Μάλλον έτσι πρέπει να είχε γίνει το δέρμα μου όταν πριν από λίγη ώρα είχε μια “συνάντηση” με ένα συμπαθέστατο τετράποδο στο δρόμο της επιστροφής από το χωριό μου. Για κακή μου τύχη όμως συνοδευόταν και από τα τρία της μικρά αρκουδάκια. Όλα καλά λοιπόν. Το δε μάθημα φυσικής ιστορίας ολοκληρώθηκε, όταν πριν την Καλομοίρα σηκώθηκε έναν περήφανος αετός, έχοντας στα νύχια των ποδιών ένα φίδι. Πόσο τυχερός αισθάνομαι…»

tameteora.gr