Αγαπημένος Πασχαλινός προορισμός για τους Έλληνες αναδεικνύεται η Καλαμπάκα σύμφωνα  με την ιστοσελίδα www.trivago.gr,  που και φέτος διενήργησε την δική της έρευνα για τους προορισμούς που οι Έλληνες προτιμούν για να περάσουν τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, συμπεριλαμβάνοντας τόσο εθνικούς όσου και διεθνείς προορισμούς. Στις δύο πρώτες θέσεις παραμένουν όπως και πέρυσι η Κέρκυρα με το Ναύπλιο και ακολουθούν τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη και η Ρόδος. Την δεκάδα συμπληρώνουν τα Ιωάννινα, η Μονεμβασιά, η Αθήνα, η Ύδρα και η Καλαμπάκα.
Οι κορυφαίοι προορισμοί του εξωτερικού
Φανατικοί της Ρώμης φαίνεται να είναι οι Έλληνες, διατηρώντας την ιταλική πρωτεύουσα στην κορυφή των επιλογών τους τρεις χρονιές στη σειρά, αφού από το 2014 και μετά είναι ο προορισμός που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο από όλους, ελληνικούς και μη. Ωστόσο, σε αντίθεση με την περσινή δεκαπεντάδα που είχε κυρίως διεθνές άρωμα, φέτος παρατηρείται στροφή σε ελληνικούς προορισμούς.
Συγκεκριμένα, πέρυσι ο μόνος ελληνικός προορισμός της δεκαπεντάδας ήταν η Κέρκυρα, αλλά φέτος το Ναύπλιο σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση, ενώ την παρουσία τους μεταξύ των κορυφαίων φετινών θέσεων κάνουν τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και τα Ιωάννινα. Εξίσου σταθερά αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων φαίνεται να είναι και το Λονδίνο, το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μια χαμηλότερη από πέρυσι, ενώ η Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχε την τρίτη θέση, φέτος έμεινε εκτός της δεκαπεντάδας.
Παρίσι, Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Βενετία, Βερολίνο, Φλωρεντία και Βουδαπέστη, συμπληρώνουν την φετινή αγαπημένη δεκαπεντάδα των Ελλήνων.