Στον Δήμαρχο επέδωσαν το ψήφισμα και 4.000 περίπου υπογραφές μέλη της Πρωτοβουλίας Πολτών Καλαμπάκας εκφράζοντας την αντίθεση τους με τις απαγορεύσεις στα Μετέωρα ζητώντας ταυτόχρονα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Σινάνης παρέλαβε το ψήφισμα και τις υπογραφές εκ των οποίων οι 400 χειρόγραφες και οι 3.600 σε ηλεκτρονική μορφή (μέσω της σελίδας secure.avaaz.org) με τα μέλη της Πρωτοβουλίας να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΠΟ και τις απαγορεύσεις στην περιοχή των Μετεώρων.
Από την πλευρά του ο κ. Σινάνης αφού άκουσε με προσοχή τις θέσεις της επιτροπής δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει προς το υπουργείο τις θέσεις τους καλώντας συνάμα όποιον άλλο σύλλογο ή φορέα να πράξει αναλόγως προκειμένου να προωθηθούν αρμοδίως.
Νωρίτερα ο Δήμαρχος Καλαμπάκας σε παρέμβασή του στα ερτζιανά δήλωσε ότι βάσει του νόμου το ΔΣ δεν έχει λόγο να συνεδριάσει και όπως πληροφορούμαστε απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα για έκτακτη σύγκληση του οργάνου.
Σημειώνεται ότι πριν την επίσκεψη στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Δημοτικό κατάστημα.