Αλλάζει, επιτέλους, το τοπίο του καιρού στα Τρίκαλα μετά από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες από τα τέλη Ιουλίου στην περιοχή. 

Η Πέμπτη 12 Αυγούστου αναμένεται με θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και βροχή, έστω και ασθενής, τις απογευματινές ώρες. 

Η αλλαγή του καιρού ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης με την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και το δροσερό αεράκι που φύσηξε στην πόλη. Βροχές σημειώθηκαν σε περιοχές της Θεσσαλίας, όπως στην Λάρισα, ενώ ακόμη πιο έντονες ήταν στην πόλη του Βόλου και σε περιοχές του Πηλίου και των Σποράδων. 

Η ημέρα σήμερα στα Τρίκαλα προβλέπεται, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα στον ουρανό από τις πρωινές ώρες, που αργότερα το μεσημέρι θα δώσουν ασθενείς βροχές έως το απόγευμα. 

Οι άνεμοι χωρίς ένταση έως 2 μποφόρ μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Ωστόσο, παρά την μεταβολή του καιρού που θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της Ελλάδας, τις επόμενες ημέρες στην πόλη των Τρικάλων δεν προβλέπονται βροχές, παρά μόνο στα ορεινά του νομού κυρίως τις απογευματινές ώρες.