Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, από το Σαββατοκύριακο, και κυρίως από την επόμενη εβδομάδα, ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει φθινόπωρο. Ειδικότερα, τα επόμενα 24ωρα, ο καιρός θα είναι άστατος ημέρες με βροχές, μέχρι και χαλαζοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές της χώρας ενώ το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων που θα φτάσουν στα πελάγη ακόμη και τα 7 μποφόρ.

Ο Κ. Μαρουσάκης υπογραμμίζει ότι η κακοκαιρία θα γίνει αισθητή από το μεσημέρι του Σαββάτου, 4 Σεπτεμβρίου και κυρίως την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν αποκλείεται τα φαινόμενα που θα τη συνοδεύουν να είναι τοπικά έντονα κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τον ηπειρωτικό κορμό και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από τη νέα εβδομάδα, θα φτάσουν στη χώρα και τα πρώτα κρύα με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να πέφτουν σε μονοψήφιες τιμές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχει ένας εκτεταμένος αντικυκλώνας στα βορειοδυτικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό το σύστημα δεν συνηθίζεται να ανεβαίνει σε τόσο μεγάλα γεωγραφικά πλάτη από τόσο νωρίς – το βλέπουμε κυρίως τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη – και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ωθήσει ψυχρότερες αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη, που σημαίνει ότι από το τέλος της εβδομάδας και κυρίως από τη νέα εβδομάδα θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Θα δούμε αρκετές μονοψήφιες τιμές τη νύχτα και νωρίς το πρωί και προς τη Βόρεια Ελλάδα πλέον θα κάνει κρύο ενώ θα πέσουν και οι μέγιστες θερμοκρασίες», τονίζει ο Κ. Μαρουσάκης.

Η αλλαγή του καιρού επηρεάζει σταδιακά και την περιοχή των Τρικάλων. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται σε πτωτική πορεία, γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή και την Δευτέρα, 5 και 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, κάνουν επιτέλους την εμφάνισή τους οι πρώτες βροχές στην πόλη των Τρικάλων, ενώ το θερμόμετρο θα πέσει ελάχιστα κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Από αύριο Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου πέφτουν και οι ελάχιστες τιμές κάτω από τους 20 βαθμούς, με την δροσιά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες να είναι αισθητή, μεταμορφώνοντας το καιρικό τοπίο σε αμιγώς φθινοπωρινό. 

trikalaenimerosi.gr με πληροφορίες από ethnos.gr