Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των μετεωρολόγων για τις χιονοπτώσεις που θα φέρει στην ηπειρωτική Ελλάδα η κακοκαιρία "Ελπίς", τα νεότερα δεδομένα δείχνουν πως η περιοχή των Τρικάλων δεν θα πληγεί από έντονα φαινόμενα. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, στην πόλη αναμένεται μόνο χιονόνερο τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. 

Η κακοκαιρία, όμως, θα βάλει και την περιοχή των Τρικάλων στην κατάψυξη, αφού για μία εβδομάδα οι τιμές της θερμοκρασίας θα είναι πολύ χαμηλές και μάλιστα οριακά σε συνθήκες ολικού παγετού. Μετά το μικρό διάλειμμα της χθεσινής και σημερινής ημέρας με το θερμόμετρο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, από το πρωί του Σαββάτου επανέρχονται οι παγωνιές τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος θα πέσει ακόμη περισσότερο, με την ελάχιστη τιμή στους -5 βαθμούς σχεδόν καθημερινά, ενώ η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 4 βαθμούς.  

Οι βοριάδες κυριαρχούν όλες τις επόμενες ημέρες, πνέοντας στην πόλη των Τρικάλων έως και 3 μποφόρ. 

Η κακοκαιρία "Ελπίς", δεν αναμένεται να πλήξει με έντονες χιονοπτώσεις ούτε τα ορεινά των Τρικάλων, αφού προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις μόνο την ημέρα του Σαββάτου. Στη συνέχεια ο καιρός θα είναι με λιακάδα και λίγα σύννεφα και με την θερμοκρασία σταθερά κάτω από το μηδέν, καθόλη την διάρκεια του εικοσιτετράωρου. 

trikalaenimerosi.gr