Είδηση έκρυβε η εκδήλωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, Υπουργοί και δημοσιογράφοι. Η πρώτη είδηση αφορά στην αλλαγή του ονόματος της εταιρείας σε Hellenic Train. Δεν είναι τυχαία κίνηση, καθώς σηματοδοτεί την αλλαγή στόχευσης και το δυναμικό επενδυτικό πλάνο που υλοποιεί η εταιρεία. Όπως σημείωσε ο CEO της Hellenic Train, Maurizio Capotorto, "συνεχώς αναπτυσσόμαστε και συμβάλουμε στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας. Το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη διαρκεί πλέον, μόνο τέσσερις ώρες".

Όπως αφέθηκε να εννοηθεί στην εκδήλωση, η πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να προχωρήσει στην παραγγελία και παραλαβή νέων τρένων, πιο σύγχρονων και γρήγορων. Μάλιστα, προσεχώς θα εγκαινιαστεί το νέο σύστημα online κρατήσεων, το οποίο σηματοδοτεί και τη στροφή της εταιρείας στην τεχνολογία. Άλλωστε, όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός εντάσσεται στους στρατηγικούς στόχους της Hellenic Train.

Όπως σημείωσε η Διοίκηση της εταιρείας, δρομολογούνται κινήσεις για την αύξηση του μεριδίου της Hellenic Train στις μεταφορές εμπορευμάτων. Και αυτό, γιατί εκτιμάται πως είναι αναπτυσσόμενη αγορά, που κρύβει μεγάλη αξία, και καθώς η χώρα μας μετεξελίσσεται σε εμπορευματικό κόμβο στην Ευρώπη, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αύξηση μεριδίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ferrovie dello Stato Italiane και του Ελληνικού Ινστιτούτο Μεταφορών, με στόχο τη συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες έξυπνες τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και των "ευφυών συστημάτων".

Νικόλας Ταμπακόπουλος