Η τρίτη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είχε ως βασικό στόχο, να νοιώσουν τα παιδιά τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. Αθλητισμός δικαίωμα για όλους.
Το ζητούμενο δεν είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά η συμμετοχή, έχοντας ως βασικές αξίες την ευγενή άμιλλα, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την συναδέλφωση, την ειρήνη και τέλος βασική μας επιδίωξη να είναι πρωτίστως οι ηθικές και ψυχικές απολαβές.
Αυτά τόνισε στην τοποθέτησή του ο Διευθυντής του Eνιαίου Λυκείου Οιχαλίας – Νεοχωρίου κ. Τζίμας προτρέποντας τους μαθητές να συμμετέχουν στην άθληση με μόνο στόχο τη χαρά και αγκαλιάζοντας όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από το χρώμα, τη φυλή, τη γλώσσα, ή όποια ανατομική δυσκολία μπορεί να έχουν.
Ακολούθησε προβολή δύο βίντεο αγώνων μπάσκετ, ο ένας πρωταθλήματος με ένταση (αυτοτραυματισμός Μπόμπαν Γιάνκοβιτς) και ο άλλος αγώνας παλαιμάχων με χαλαρότητα, με χαμόγελα ώστε να δούν οι μαθητές τη διαφορά.
Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο από την παραολυμπιάδα που έδειχνε το μεγαλείο του αθλητισμού και τέλος βίντεο με τους Παραολυμπιονίκες και Ολυμπιονίκες Έλληνες του 2016.


Παρουσιάστηκε ζωγραφική δύο μαθητριών της Β΄ τάξης με θέμα το αθλητικό ιδεώδες.
Στη συνέχεια οι μαθητές του ΓΕΛ Οιχαλίας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το σχολείο.
Στις 9.30-10.40 έγινε ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στο ΓΕΛ Οιχαλίας και το Γυμνάσιο Οιχαλίας, συγχρόνως αγώνας βόλεϊ των κοριτσιών Β-Α+Γ. Στις 11 άρχισε το εσωτερικό πρωτάθλημα βόλεϊ αγοριών με διάλειμμα απ’ο 11-12.05 λόγω επίσκεψης στο σχολείο μας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Γιάννη Καλιτζάκη.
Στο αμφιθέατρο έγινε η παρουσίαση του αθλητή από τον κ. Τζίμα, ακολούθησε βίντεο με στιγμές από την καριέρα του και στη συνέχεια ο κ. Καλιτζάκης απάντησε στις πολλές ερωτήσεις των μαθητών.
Κατόπιν έγινε ο τελικός αγώνας του βόλεϊ και ακολούθησε αγώνας μπάσκετ.
Φυσικά, νικητής από αυτούς τους αγώνες βγήκε το ευ αγωνίζεσθαι.