Ο Δήμος Φαρκαδόνας, μετά την πρόσφατη διάκρισή του σε εθνικό επίπεδο για την περυσινή διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, συμμετέχει δυναμικά και φέτος, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, με πλήθος εκδηλώσεων και μόνιμων μέτρων βιώσιμης κινητικότητας.
     Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016 και περιλαμβάνουν:
•    τη δημιουργία (χρωματισμό) διαβάσεων πεζών σε καίρια σημεία (εξόδους σχολείων και πλατείες) με την ενεργή συμμετοχή ομάδων εθελοντών μαθητών των σχολείων της περιοχής, με υλικά που θα διατεθούν από το Δήμο.
Με αυτή τη δράση οι μαθητές – εθελοντές θα μυηθούν στις αρχές του εθελοντισμού, του ενεργού πολίτη, του σεβασμού των πεζών, της προαγωγής της βιώσιμης κινητικότητας.
•    την  προσωρινή - συμβολική απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Αστυνομία Φαρκαδόνας κεντρικής οδού του Δήμου. Συγκεκριμένα, θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα η οδός Καραϊσκάκη από το φαρμακείο Καραμάνου έως το φαρμακείο Σαπουνά:
1.     την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 11:30 – 13:30, στα πλαίσια της υποδοχής ομάδας εθελοντών ποδηλατών της δράσης “Wheeling2Help”
2.    την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο».
•    τη διεξαγωγή ευρέως κύκλου ενημερώσεων από την Αστυνομία Φαρκαδόνας προς τους μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε θέματα σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.
•    ήδη διοχετεύθηκε από το Δήμο προς τα σχολεία ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό.
     Τα μόνιμα μέτρα θα υλοποιηθούν με τη χρηματοδότηση των 10.000 € του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς το Δήμο Φαρκαδόνας, λόγω της διάκρισής του στην περυσινή διοργάνωση και θα είναι ενδεικτικά:
•    η προμήθεια «Έξυπνης» ή “Interactive” στάσης λεωφορείου για την πλατεία της Φαρκαδόνας
•    η εγκατάσταση ¨stands” (βάσεων) ποδηλάτων σε καίρια σημεία (σχολεία και πλατείες) του Δήμου