Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετέχει στην 4η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) που τη διοργανώνει και η οποία διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την αποκλειστική υποστήριξη της Diageo.
Ο στόχος της εκστρατείας αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ, την καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της, όταν αυτή γίνεται αλόγιστα, καθώς και την αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.
Το DRINK IQ είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου ο δημότης μεταφέρεται και με πολύ απλές κινήσεις μαθαίνει τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών. Ιστότοπος : https://www.drinkiq.com/el-gr/
Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.