Μια πρώτη συζήτηση γύρω από το θέμα που σχετίζεται με την μέριμνα και φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς άνοιξε χθες το πρωί στη Φαρκαδόνα. Αυτή τη φορά ο Δήμος Φαρκαδόνας δεν θα κινηθεί μεμονωμένα. Θα συνεργαστεί με τους υπόλοιπους τρεις Δήμους του νομού για να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα.
Εξάλλου τα παράπονα που προέρχονται από πολίτες δεν καταγράφονται μονάχα στην Φαρκαδόνα, ανάλογα είναι και στο σύνολο των τριών υπολοίπων Δήμων, με τους αιρετούς να αναζητούν λύση.
Μετά την πρόσκληση που κοινοποιήθηκε από το δήμαρχο Φαρκαδόνας στους τρεις Δήμους του νομού, σήμερα συγκαλέστηκε σύσκεψη στο δημαρχείο όπου παρέστησαν εκπρόσωποι τους και αιρετοί θέτοντας επί τάπητος το σημαντικό πρόβλημα με τα αδέσποτα.
Μετά το διάλογο που αναπτύχτηκε κρίθηκε αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών μέσω των οποίων και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την οργάνωση των ενεργειών που θα ακολουθηθούν μέχρι και την δημιουργία ενός κυνοκομείου.
Παράλληλα οι αιρετοί των 4 Δήμων του νομού θα πραγματοποιήσουν έρευνα για την εξεύρεση χώρου που μπορεί να φιλοξενήσει το κυνοκομείο στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα αδέσποτα και το οποίο θα πλήρη όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ορίζει ο νόμος.
Τέλος οι δήμαρχοι αποφάσισαν να συζητήσουν τις όποιες εξελίξεις σε νέα μελλοντική συνάντηση που θα αναπτύξουν από κοινού.
krinitrikalon.gr