Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο πρώην Δημαρχείο Οιχαλίας έλαβε χώρα η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «ERASMUS+» στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ1 κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών(ΙΚΥ) σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο Οιχαλίας.
Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε είχε τίτλο « Η διδασκαλία της γλώσσας με βάση το περιεχόμενο (CLIL)». Αφορούσε σε σειρά σεμιναρίων που παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Ελένη Αλεξίου (ΠΕ06) – συντονίστρια, Ανδρομάχη Λυγούρα (ΠΕ02), Άγγελος Κορκής (ΠΕ0402) και Γιώργος Κυρίτσης (ΠΕ19). Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο Δουβλίνο,  την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας στο χρονικό διάστημα 28/02/2016-06/03/2016 και δόθηκε η ευκαιρία στους εν λόγω εκπαιδευτικούς να βιώσουν μια μαθησιακή διαδικασία σε ξένη χώρα. Ταυτόχρονα, δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν την κουλτούρα και την νοοτροπία  των κατοίκων του Δουβλίνου, αλλά και να έλθουν σε επαφή με συναδέλφους από άλλες χώρες της Ευρώπης. Έτσι όχι μονάχα ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ,χρησιμοποίησαν σύγχρονες παιδαγωγικές τεχνικές,γνώρισαν εργαλεία WEB2.0, αλλά κυρίως αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες με τους συναδέλφους τους από άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, συνεργάστηκαν μαζί τους και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις επιμέρους εργασίες που ανέλαβαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης – επιμόρφωσης τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι συνάδελφοι από το σχολείο, αλλά και συνάδελφοι γειτονικών σχολείων, γονείς μαθητών, τοπικοί παράγοντες, καθώς και οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων  (ΠΕ02) κα Ιουλία Κανδήλα (σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου), μαθηματικών (ΠΕ03)  κ. Δημήτρης Ντρίζος και αγγλικών (ΠΕ06)κ. Μαριάνθη Μπατσίλα.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με τη διάδοση αποτελεσμάτων του σχεδίου μας με κωδικό αριθμό 2015-1-EL01-KA101-013200, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την συντονίστρια του Προγράμματος κα Ελένη Αλεξίου στο email:alehelenlev@yahoo.grκαθώς και να αντλήσουν πληροφορίες και υλικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://clilykoichalias.wordpress.com/