Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Η βιβλική καταστροφή από τις πύρινες γλώσσες συνεχίζεται, χωρίς έλεος και οι ευθύνες της κυβέρνησης, του «Ανεύθυνου» Πρωθυπουργού, είναι τεράστιες, αφού δεν υπήρχε ούτε πρόγραμμα, ούτε συντονισμός, ούτε υποδομή.

Λείπουν περίπου 3.500 πυροσβέστες και το κράτος του Μητσοτάκη έχει προσλάβει περίπου 4.000 μετακλητούς υπαλλήλους, δηλ. κομματικά τρωκτικά, αποσπασμένους και με υψηλές αποδοχές.

Που να περισσέψουν χρήματα, για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και της υλικοτεχνικής υποδομής στην πυροσβεστική.

Λεφτά υπάρχουν μόνο για το κομματικό κράτος του Μητσοτάκη.

Έτσι έχουμε Επιτελικό… έγκλημα χωρίς καμία ψευτοδικαιολογία.

Ο εξαφανισμένος Πρωθυπουργός, ο Κικίλιας, που έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και ο κομματικός… στρατός των … τρωκτικών, προσπαθούν να … σβήσουν τις φωτιές με τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τους γάμους των ομοφυλοφίλων δηλ. των ΛΟΑΤΚΙ.

Η ανοχύρωτη χώρα καίγεται, σαν λαμπάδα, και ο Έβρος, το προπύργιο της Ελλάδας, έγινε στάχτη. Απέτυχε παταγωδώς η κυβέρνηση του «Ανεπαρκή» Πρωθυπουργού και η Ελλάδα έγινε «κρανίου τόπος».

Αιχμάλωτη αισθάνεται η κοινωνία μας στα χέρια μιας αναποτελεσματικής διακυβέρνησης.

Ο Ήφαιστος, Θεός της φωτιάς, του ουρανού και της γης, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα, αφού το πολιτικό προσωπικό είναι ανύπαρκτο και κάκιστο.

Η θλιβερή πρωτιά, καμένης γης, ξεπέρασε το 1,500.000 στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμης γης, ανυπολογίστου αξίας περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Ο Άκης Σκέρτσος, που δήλωσε πως δεν ανήκει στην Ν.Δ., Υπουργός Επικρατείας, χωρίς να πάρει μια ψήφο, εκλεκτός του Μητσοτάκη, δήλωσε, πως «είχαμε το ποιο δύσκολο καλοκαίρι» χωρίς να ντρέπεται.

Πράγματι, δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ για της Πυρκαγιές και οι δικαιολογίες, για κλιματική αλλαγή, για παγκόσμιο φαινόμενο και για εμπρηστές, προκαλούν ακόμα και τον ποιο απλό πολίτη.

Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη στα καμένα και με διαφορά.

Μέσα στο 2023 κάηκαν εκτάσεις τόσες όσες κάηκαν τα τελευταία 15 χρόνια.

Εμπαίζουν τον Λαό και ο Μητσοτάκης είναι όμηρος των λαθών του, των ψευδών του και της αδυναμίας να προστατέψει τους θησαυρούς της χώρας μας που λέγονται πανέμορφα και ζωοφόρα δάση.

«Κρανίου τόπος» όλη η χώρα, οι Δρυμοί, οι περιουσίες των πολιτών και η τραγική κατάσταση στον Έβρο, την Δαδιά, την Πάρνηθα, την Βοιωτία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι αψευδείς μάρτυρες της πρωτοφανούς καταστροφής.

Η χαριστική … βολή στα καμένα έχει την σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που το 2021 κατήργησε τους φορείς διαχείρισης της Δαδιάς,. της Πάρνηθας και των άλλων Δρυμών.

Δαδιά και Πάρνηθα έγιναν, από χώροι ομορφιάς και πηγές ζωής, σκηνές από την κόλαση του Δάντη.

Η κυβέρνηση την ανίκανων, αντί να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ψάχνει, για σωσίβιο με … παραμύθια, με … δράκους και με παραπληροφόρηση.

Το 112 κάνει θραύση και ειδοποιεί τους πολίτες να φύγουν από τα σπίτια τους και τις βιοτεχνίες τους, γιατί έρχεται φωτιά, που θα τα κάνει όλα … πεδιάδα.

Οι πολίτες περιμένουν τώρα το πότε θα στείλει μήνυμα το 112 να αδειάσουν το Μαξίμου και να … ξεκουμπιστούν από την εξουσία.

Πάντως η Αττική, στα 7 τελευταία χρόνια, έχασε το 1/3 των δασών της… Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι έκαναν συσκέψεις για την αντιπυρική προστασία, με υπηρεσιακούς παράγοντες, έβγαζαν φωτογραφίες, για να .. διαφημισθούν, ως … Σωτήρες, και τελικά έγινε… «η Βιβλική» καταστροφή.

Ο πύρινος όλεθρος και το ανύπαρκτο κράτος του Μητσοτάκη και της παρέας του, έσπειραν την πύρινη μανία του «Ηφαίστου».

Δυστυχώς, απέτυχαν και δεν έχουν την ευαισθησία να παραιτηθούν ομαδικά, όλοι από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς μέχρι και τους Βουλευτές της ΚεντροΑριστερής κυβέρνησης.

Από τον πύρινο εφιάλτη δεν γλίτωσαν ούτε ξακουστά Μοναστήρια και Ιστορικοί Ναοί, αφού δεν υπήρχε πουθενά αντιπυρική ζώνη.

Η ανοχύρωτη Ελλάδα ζει ένα απρόσμενο και δύσκολο πόλεμο και ζει μια πύρινη… κόλαση.

Πως άραγε να νοιώθουν οι πολίτες, που έδωσαν το 40,5% στο Μητσοτάκη τον Ιούνιο του 2023;

Ο καπνός από τα καμένα, στην Αλεξανδρούπολη και την Πάρνηθα, σκέπασε τον ήλιο και αύξησε κατά δέκα φορές παραπάνω τα δηλητηριώδη σωματίδια, από το 10% πήγαν 100%, και φυσικά έγινε « ο βίος» των πολιτών «αβίωτος».

Μέσα δε σ’ αυτήν την κόλαση έχουμε και την δήλωση της Ματίνας Παγώνη, για τον κορονοϊό, ότι «τώρα θα πούμε αλήθειες.

Την είχαμε πατήσει».

Ποιος, όμως, θα λογοδοτήσει για τους 40.000 νεκρούς στις εκτός ΜΕΘ – ΜΕΘ και γιατί δεν αποκαταστάθηκαν οι 7.000 Υγειονομικοί, που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ;

Ποιοι θα πληρώσουν, ως ένοχοι, για το «Επιτελικό αυτό… έγκλημα»;

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχει «Ασυλία». Υπάρχουν ένοχοι και αθώοι και υπάρχει Σύνταγμα, Νόμοι και Κράτος πρόνοιας. Χωρίς Νόμους, που να λειτουργούν χωρίς εξαιρέσεις, έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρεόυ, δεν υπάρχει Δημοκρατία, «Δημοκρατία με Νόμο».

Ο Βίος ο Πριηνεύς (625-540 π.Χ) τόνισε «κρατίστην είναι δημοκρατίαν εν η πάντες ως τύραννον φοβούνται τον νόμο».

Κατά δε το Θαλή του Μιλήσιο (643-548 π.Χ.) «Αρίστη Δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιος, ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες».

Η σημερινή Ελλάδα σε ποια κατηγορία ανήκει;

Πάντως βουλευτής της Αντιπολίτευσης ρωτούσε προχθές, τον Πρωθυπουργό «τι έγιναν το 1.7 δις.ευρώ που προορίζονταν για την αντιπυρική περίοδο του 2023 και ποιοι το φάγανε».

Απάντηση δεν θα πάρει ποτέ, όχι γιατί φαγώθηκαν τα ΛΕΦΤΑ, αλλά γιατί έτσι λειτουργεί η … Δημοκρατία του Μητσοτάκη.

Για τους πιλότους τον F-16 του Ζελένσκι η φτωχή Ελλάδα θα ξοδέψει 1 δις. ευρώ.

Χρήματα, όμως, για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους δεν υπάρχουν.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ… ΒΑΣΙΛΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!