Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των Τρικάλων, με την κακοκαιρία Daniel να έχει δημιουργήσει εκτεταμένες καταστροφές και τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους.

Στα Μεγάλα Καλύβια είναι στραμμένη η προσοχή της Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι ήδη έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις στην περιοχή ενώ πλημμυρισμένοι είναι και δρόμοι μέσα στο χωριό.

Η προσπάθεια να συγκρατηθεί ο όγκος του νερού είναι σε εξέλιξη και συνεχής από χθες το βράδυ.

Ήδη στήνονται αναχώματα στον επαρχιακό Μεγάλων Καλυβίων Μαγούλας όπου σημειώνονται τα περισσότερα προβλήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας.

Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει να πέφτει με ένταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, έχει «φουσκώσει» ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα στον ορεινό όγκο σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο, αλλά 36 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν με επιτυχία από το πρωί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι καθαροί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο αντιπεριφερειάχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αυτές να γίνονται με χαμηλές ταχύτητες, καθώς το οδικό δίκτυο σε ορισμένα σημεία έχει καλυφθεί από ποσότητες νερού.

Περισσότερα από 70 μηχανήματα βαρέως τύπου, της Περιφερειακής Ενότητας, των Δήμων αλλά και ιδιωτών, επιχειρούν σε διάφορα σημεία ποταμών και παραποτάμων με τεχνικές παρεμβάσεις ή στήνοντας αναχώματα για την αποφυγή υπερχείλισης, ενώ και στην περιοχή Καλαμπάκας πλημμυρίζουν εκτάσεις εξαιτίας του ύψους της βροχής.

Πηνειός, Ληθαίος και Πορταϊκός ποταμός παρακολουθούνται στενά για τη στάθμη των υδάτων τους, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην πόλη και συνοικίες των Τρικάλων, με πλημμυρισμένους δρόμους και φρεάτια που δεν μπορούν να απορροφήσουν τα βρόχινα νερά.

Στην πόλη δεν έλλειψαν και οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες, ενώ τουλάχιστον 150 κλήσεις για βοήθεια έχει δεχθεί έως τώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, αρκετές εξ αυτών για άντληση υδάτων από υπόγεια εμπορικών καταστημάτων και κατοικιών.

protothema.gr