Μην περιμένεις «να βρεις χρόνο» και «να προλάβεις». Ίσως να μην υπάρξουν ποτέ οι ιδανικές συνθήκες. Αλλά μην μένεις εκεί. Κάνε ένα βήμα προς αυτό που θα ήθελες να είσαι.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή για να κάνεις κάτι. Αλήθεια, δεν υπάρχει!

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσεις γυμναστική.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή για να πεις στις φίλες σου ή στους φίλους σου να βγείτε το βράδυ έξω – πολύ περισσότερο αν έχεις κυλιόμενο ή ασταθές ωράριο, ή αν δυσκολεύεσαι οικονομικά.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή για να αγοράσεις εκείνο το πουκάμισο ή το φόρεμα που σου άρεσε.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή για να έχεις χρόνο να συζητήσεις με τους φίλους σου.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή για να ζητήσεις βοήθεια και να συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι χρειάζεσαι βοήθεια.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε εσένα και να βρεις μια καινούργια δραστηριότητα, ένα νέο χόμπι.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή για να στείλεις το βιογραφικό σου για μια θέση που ονειρεύεσαι.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή να αφήσεις τον εαυτό σου να ονειρευτεί ένα ταξίδι – μάλλον θα υπάρχουν πάντα άλλες προτεραιότητες και ανάγκες.

Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή για να αρχίσεις να δίνεις σημασία στα σημάδια που σου στέλνει το σώμα σου – ναι, ναι, για τη σωματοποίηση του άγχους μας μιλάω.

Τελικά, μάλλον δεν θα υπάρξει ποτέ εκείνη η στιγμή που περιμένεις να είναι ιδανική, ή που θα είναι όλα ιδανικά γύρω σου για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και τον εαυτό σου.

Δεν θα υπάρξει ποτέ εκείνη η ιδανική στιγμή για να απεγκλωβιστείς μαγικά από όσα σε κρατάνε πίσω. Που θα εξαφανιστεί το σκοτάδι σου, οι φόβοι σου, τα άγχη σου, οι δαίμονες και όσα σε εγκλωβίζουν με τον δικό τους «μαγικό» τρόπο. Όμως…

Μπορείς να ξεκινήσεις να αντιμετωπίζεις αυτά που σε βαραίνουν. Γίνε εσύ το κίνητρό σου! Άρχισε να παρατηρείς το σώμα σου, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές σου.

Μην περιμένεις την ιδανική στιγμή

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ακόμα και το σώμα σου σου στέλνει μηνύματα; Σκέψου λίγο τα ψυχοσωματικά, για παράδειγμα. Σου δείχνουν ότι έχεις αγγίξει τα όριά σου ή, ακόμα χειρότερα, ότι τα ξεπερνάς. Αν εσύ λοιπόν απλά συνεχίζεις, το σώμα σου θα σου στέλνει ακόμα περισσότερα μηνύματα για να σε αναγκάσει όχι μόνο να το παρατηρήσεις, αλλά και να το φροντίσεις. Και εσύ θα γεμίζεις ολοένα και περισσότερους φόβους, σκέψεις,  αβεβαιότητα και ανασφάλεια, αμφισβήτηση για τον εαυτό σου και την υγεία σου.

Ουσιαστικά, δηλαδή, κάθε μέρα θα φοβάσαι τον φόβο σου, όλο και περισσότερο!

Μήπως, λοιπόν, να σκεφτείς διαφορετικά; Φρόντισε εσένα, το σώμα σου, φρόντισε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Μην εγκλωβίζεις τον εαυτό σου σε έναν φαύλο κύκλο συμπεριφορών. Αν δεν αλλάζεις, σκέψου τους λόγους για τους οποίους αντιστέκεσαι στην αλλαγή σου.

Φρόντισε εσένα, αγάπησε εσένα.

Μην περιμένεις να γίνει μια μέρα μοναδική ή ιδανική. Μάλλον δεν θα είναι, μάλλον δεν θα γίνει, μάλλον δεν θα υπάρξει ποτέ!

Μπορείς όμως να σκεφτείς: Day One ή One Day; Θα γίνει αυτή η πρώτη μέρα της αλλαγής σου; Ή θα είναι απλά μια ακόμα μέρα;

Το comfort zone, το comfort food, κάθε άνεσή μας, κάθε συμπεριφορά βολέματος θα υπάρχουν πάντα εκεί. Μπορούν όμως να υπάρχουν εκεί για να σου θυμίζουν όλα όσα δεν θέλεις να είσαι!

Εσύ τι δεν θέλεις να είσαι; Εσύ τι θέλεις πραγματικά να είσαι; Διάλεξε τον καλύτερό σου εαυτό, γιατί τον αξίζεις.

ow.gr