Νεο deal είχαμε την Πέμπτη στη Θεσσαλία, αυτή τη φορά στα τρόφιμα, με πρωταγωνιστές τους Σπύρο Θεοδωρόπουλο και Απόστολο Ταμβακάκη (EOS Capital Partners) να προχωρούν σε κατ αρχήν συμφωνία με την Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ που εδρεύει στην Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, (φωτογραφία)

Μάλιστα πρόκειται για εξαγορά της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ η συμφωνία πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Η εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά χυμών από το 2003 με τις ετικέτες χυμών, Viva, Belo και Viva Slim.

Στη ΒΙΠΕ Λάρισας διαθέτει εγκαταστάσεις 13.500 τ.μ. και ένα σύγχρονο εργοστάσιο 5.600 τ.μ.. Βασική της δραστηριότητα είναι η παραγωγή χυμών ιδιωτικής ετικέτας για τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Η εταιρεία διαθέτει τέσσερις ανεξάρτηρες γραμμές παραγωγής (34.000 κουτιά ανά ώρα), ενώ εντός του 2021 η εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση των δυο γεμιστικών μηχανών, εκ των οποίων η μια παράγει χυμούς σε συσκευασία 1 λίτρου και η δεύτερη σε συσκευασία 250 ml.

Πρόκειται για εταιρεία με μηδενικό δανεισμό ο τζίρος της οποίας είναι περί τα 25 εκατ. ευρώ.

Η πορεία της εταιρείας κατά το έτος 2020 ήταν ικανοποιητική, διότι, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση, οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο λόγω του COVID 19. Ωστόσο κατέγραψε σημαντική πτώση έναντι του 2019 χρονιά κατά την οποία ο τζίρος της είχε φτάσει στα 25,75 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το έτος 2020 ανήλθε στα 22,62 εκατ. ευρώ.

Τα μικτά κέρδη έφτασαν το ποσό των 6,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά στα 4,22 εκατ. ευρώ.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει και άλλη συμμετοχή σε εταιρεία της Λάρισας καθώς διαθέτει μειοψηφικό ποσοστό στην επιχείρηση Larissa Face Cover, (μάσκες προστασίας) την οποία ίδρυσαν οι Γιάννης Τσερέπας (Lariplast) και Αχιλλέας Νταβέλης (Animus).

Ο Θεοδωρόπουλος είναι ιδιοκτήτης της αλλαντοβιομηχανία Νίκας, και μέτοχος σε άλλες εταιρείες του κλάδου τροφίμων, όπως στη Wonderplant με αντικείμενο την υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας, καθώς και στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ μετά την αποεπένδυση του CVC το περασμένο καλοκαίρι.

Kώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr