Με ανάπτυξη 6% τρέχει η θεσσαλική Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., των αδερφών Τάκη και Μιχάλη Σαράντη, στο πρώτο πεντάμηνο του 2021, όπως αναφέρει στο FnB Daily ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Σαράντης, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να φτάσει το +10% στο τέλος της χρονιάς.

ΔΙΨΗΦΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Θετική πορεία έχουν και οι εξαγωγές, που τρέχουν με διψήφια ποσοστά αύξησης, γεγονός που χαρακτηρίζεται από τον κ. Σαράντη ως πολύ θετική εξέλιξη, ενώ προσθέτει ότι, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία δεν έχει ανοίξει κάποια νέα αγορά. "Οι εξαγωγές τρέχουν με διψήφια ποσοστά αύξησης, που είναι πολύ θετική εξέλιξη. Λόγω της κατάστασης με την COVID δεν έχουμε ανοίξει το τελευταίο διάστημα κάποια νέα αγορά, αλλά, σύντομα, όταν τα πράγματα ομαλοποιηθούν, αναμένουμε εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι", αναφέρει.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο, με τον κ. Σαράντη να εκτιμά ότι, οι αδειοδοτήσεις θα έχουν ολοκληρωθούν μέχρι το φθινόπωρο, για να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι εργασίες. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα έργο συνολικής επένδυσης €35 εκατ., το οποίο η Ελληνικά Γαλακτοκομεία έχει θέσει ως στόχο, να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια από την έναρξη των εργασιών. "Στην κυπριακή αγορά, έχουμε αυτόνομη εμπορική παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια, με πολύ θετικά αποτελέσματα, καθώς η Μεγαλόνησος αγκάλιασε τα προϊόντα μας και τις αγνές ελληνικές πρώτες ύλες μας. Η επένδυση, που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο, γίνεται με σκοπό την παραγωγή χαλλουμιού, γι’ αυτό το λόγο και απευθύνεται στο σύνολο των αγορών".

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ PORTFOLIO

Σε επίπεδο portfolio, ο κ. Σαράντης τόνισε ότι η εταιρεία είναι σε συνεχή αναζήτηση καινοτομιών, με σκοπό τον εμπλουτισμό του portfolio, χωρίς ωστόσο να εξετάζει τη δημιουργία νέας κατηγορίας προϊόντων. "Συνεχώς εξελίσσουμε τα προϊόντα μας και αναπτύσσουμε νέους κωδικούς στις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες. Προς το παρόν, δεν υπάρχει η σκέψη για κάποια εντελώς καινούρια κατηγορία".

ΣΤΑ €20 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ο κ. Σαράντης αναφέρει ότι, μέχρι τώρα, η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους €20 εκατ.

Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily