Για ακόμα μία χρονιά ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του από τη μακρινό Ροβανιέμι προκειμένου να μοιράσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα στους μικρούς του φίλους.  

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πολλοί είναι οι χρήστες του internet που σκοπεύουν μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τους να παρακολουθήσουν την διαδρομή που κάνει ο Άγιος Βασίλης για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου.

Το μόνο που έχει να κάνει όποιος χρήστης θέλει να παρακολουθήσει το εικονικό αυτό  ταξίδι, είναι παρακολουθήσει το γράφημα της NORAD από τον υπολογιστή του ή το κινητό του τηλέφωνο. 

Πώς ξεκίνησε η «παρακολούθηση» του Άγιου Βασίλη

Η NORAD, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά, παρακολουθεί το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη εδώ και έξι δεκαετίες και πρόκειται για ένα «έθιμο» που καθιερώθηκε με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος.

Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, δημοσίευσε διαφήμιση, στην οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αη Βασίλη. Ο τηλεφωνικός αριθμός γράφτηκε λάθος, κι έτσι άρχισε να χτυπά ασταμάτητα το τηλέφωνο της NORAD.

Μετά την αρχική έκπληξη, ο αξιωματικός υπηρεσίας άρχισε να εξηγεί στα παιδιά πως βοηθά τον Αη Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Και η παράδοση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία.

ethnos.gr