Τεταμένο ήταν το κλίμα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας που συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες στο «Μαξίμ» του Δήμου Τυρνάβου, καθώς στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου Δ.Σ. δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, του  ΟΔΙΠΠΑΦ και του κλασικού Συνδέσμου Προβατοτρόφων, αμφισβητώντας τα πεπραγμένα της Οργάνωσης.

Ωστόσο η διαδικασία και η συζήτηση συνεχίστηκαν κανονικά, όπως και η ψηφοφορία που ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σε αυτό ουσιαστικά παραμένουν ως έχουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν και στο προηγούμενο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, δηλαδή Ι. Βιτάλης (Δωδώνη), Μποτός (Ρούσσας), Μ. Σαράντης (Όλυμπος), Κ. Χατζάκος (Βιομηχανία Μεταποίησης Γάλακτος), Δ.Μόσχος (ΣΕΚ), Μ. Τζιότζιος (ΠΕΚ), Π. Σατολιάς (ΟΔΙΠΠΑΦ), Ι. Γκουρομπίνος (Ομοσπονδία Θεσσαλών Κτηνοτρόφων) και Ν.Τάχας (Ένωση Μεταποιητών Γάλακτος).

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΚ Δημήτρης Μόσχος ζήτησε παράταση κατ ελάχιστο για ένα μήνα, ώστε να βγουν ξανά τα ποσοστά αντιπροσωπευτικότητας με βάση την παραγωγή και να μην συμμετέχουν στη γενική συνέλευση εκπρόσωποι των δύο γαλακτοβιομηχανιών που ελέγχονται για παραβάσεις του ΠΟΠ στη φέτα.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ζήτησε να συνεχιστεί η συνέλευση και όταν προσκομιστούν τα στοιχεία να επικαιροποιηθεί σε νέα συνεδρίαση η διοίκηση της Διεπαγγελματικής.

Όσον αφορά τους ελεγχόμενους -για νοθεία- μεταποιητές, τονίστηκε ότι οι υποθέσεις τους «πριν αποφασιστεί οτιδήποτε πρέπει να τελεσιδικήσουν στη Δικαιοσύνη».

Στη συνεδρίαση της Διεπαγγελματικής παρέστησαν και οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, Ηπείρου Αλ. Καρχιμάνης και Δυτ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης.

Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Αγοραστός κάλεσε μεταποιητές, κτηνοτρόφους και παραγωγούς να συνεργαστούν για «να υλοποιήσουν τα κοινά σχέδια που συνδέονται με την προστασία της φέτας και την ανάδειξη του προϊόντος στις διεθνείς αγορές".

Το ανοιχτό πεδίο που υπάρχει έχει πολλές προκλήσεις. Είναι στο χέρι σας να τις αξιοποιήσετε, να κάνετε τις σωστές επιλογές και να προχωρήσετε δυναμικά, τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Ρούστας Ελευθερία