Μετά το μαύρο ρεκόρ της Τρίτης, 30 Μαρτίου, με τα 4.340 κρούσματα κορονοϊού σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει περίπου 3.500 νέα περιστατικά στο τελευταίο 24ωρο. Η καταγραφή έχει ολοκληρωθεί και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση το απόγευμα, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Το «παρών» στην ενημέρωση αναμένεται να δώσει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε περίπτωση που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι εκείνη την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής των 32 ειδικών επιστημόνων που εξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα με σκοπό να δώσουν τις κατευθύνσεις στην κυβέρνηση για το πώς θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα η διαχείριση της πανδημίας.

Η συνεδρίαση των ειδικών πάντως, εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς υπάρχουν «φωνές» που δεν συναινούν στο άνοιγμα της χώρας, τουλάχιστον όχι άμεσα και δη όχι από τις 5 Απριλίου. Κάποιοι εξ αυτών τάσσονται υπέρ μιας μικρής χαλάρωσης των μέτρων, ίσα ίσα για να πάρουν «ανάσα» οι πολίτες. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι υπέρμαχοι του ανοίγματος ώστε να μην αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σπίτια κι άλλους χώρους που οδηγούν σε αύξηση κρουσμάτων.

ethnos.gr