Στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο ιατρός Στυλιανός Λουκίδης, πρόεδρος της Πνευμονολογικής εταιρείας, για το περιστατικό προπηλακισμού στην ταβέρνα του Καστρακίου, στο οποίο κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Με διάθεση αυτοκριτικής και τονίζοντας την τεράστια σημασία του εμβολιασμού, ο Στυλιανός Λουκίδης περιέγραψε το χρονικό του επεισοδίου.

«Εμείς να ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική φιλοξενία που είχαμε στην Καλαμπάκα, αν εξαιρέσουμε το δυσάρεστο περιστατικό που υπήρξε το μεσημέρι του Σαββάτου.

 Ήμασταν μια ομάδα πνευμονολόγων που πήγαμε στην ταβέρνα στο Καστράκι να φάμε και αυτό που έγινε θα μπορούσαμε ίσως -και αυτό είναι  και μια δική μας αυτοκριτική- από τη στιγμή που μπήκαμε μέσα και είδαμε να μη γίνεται κάποιος έλεγχος, έπρεπε να φύγουμε την ίδια ώρα. Από τη στιγμή που δεν το κάναμε, πρέπει να κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας, δεν είμαστε όλοι μας πάντα αλάνθαστοι. 

Όταν λοιπόν φθάναμε προς το τέλος του γεύματος, θεώρησα σωστό με τον θεσμικό μου ρόλο να πάω στους ιδιοκτήτες και να τους πως με πάρα πολύ ευγενικό τρόπο, με καμία ελεγκτική διάθεση, αλλά με συναινετικό και παραινετικό τρόπο, σε μια τόσο ωραία περιοχή με τουριστική και ιστορική αξία, στην οποία για δύο σχεδόν χρόνια είχαμε κλείσει διάφορες δραστηριότητες λόγω πανδημίας, καλό είναι όλοι μαζί να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα που έχουμε σήμερα, κάνοντας ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Είπα, λοιπόν, στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας ότι παρατήρησα πως σε κανένα τραπέζι δεν γίνεται έλεγχος για πιστοποιητικά εμβολιασμού. Οι άνθρωποι τότε της ταβέρνας αντέδρασαν πάρα πολύ άσχημα και δεν θυμάμαι να τους είπα κάτι κακό, γιατί οι άνθρωποι και φιλόξενοι ήταν και περιποιητικοί και θα μπορούσε από την πλευρά τους εκείνη την ώρα με μια απάντηση του τύπου «έχουμε πάρα πολύ κόσμο, μας ξέφυγε να κάνουμε τον έλεγχο» και να τελείωνε εκεί η όλη ιστορία, γιατί υπήρξαν και άλλες δύο παρέες στην ταβέρνα που και σε εκείνους δεν έγινε κανένας έλεγχος.

Η δική μου παρατήρηση δεν είχε κανένα ελεγκτικό υπόβαθρο και δεν έχουμε εμείς κανένα λόγο να κάνουμε ελέγχους, εμείς έχουμε δικαίωμα να συζητάμε με την κοινωνία. Δυστυχώς όμως μετά τα πράγματα παρεκτράπησαν και με όλη μας την αγάπη, θα πρέπει αυτό το δυσάρεστο περιστατικό να αποκλιμακωθεί, γιατί όλη μαζί είμαστε μέρος της προσπάθειας που γίνεται να μείνει ανοιχτή η κοινωνία, ο καθένας να κάνει αυτό που του αναλογεί. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν έπρεπε αυτό το περιστατικό να πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, ο καθένας να αναλογιστεί ό,τι έχει κάνει λάθος και να αναλογιστεί προς όφελος της κοινωνίας. Εγώ ελπίζω και πιστεύω ότι ελέγχουν σε όλα τα καταστήματα εστίασης και στην περιοχή της Καλαμπάκας. Γιατί έχουμε δύσκολοι περίοδο μπροστά μας και οι κορωνοίοι έχουν έντονη την παρουσία τους από Οκτώβριο έως Μάρτιο, για αυτό λέμε να έρθουν όλοι μαζί μας στην προσπάθεια του εμβολιασμού, γιατί το τρένο να πιάσουμε ποσοστά ανοσίας, το έχουμε χάσει.

Εμείς πάντως θα ξανάρθουμε στην Καλαμπάκα γιατί η περιοχή είναι παρά πολύ ωραία».

trikalaenimerosi.gr