Αλλάζει ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη. Σύμφωνα με ανάρτησή του στο facebook, οι υψηλές θερμοκρασίες και η αφρικανική σκόνη θα δώσουν τη θέση τους στις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια, από την Τετάρτη, 7 Απριλίου.  

«Με τον καιρό να προσπαθεί να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο χωρίς όμως να το καταφέρνει απόλυτα, αναμένεται να κυλήσει και η νέα εβδομάδα μιας και ενώ μέχρι και την Τετάρτη θα κινούμαστε σε ανοιξιάτικους ρυθμούς στη συνέχεια αναμένεται να επικρατήσει χειμωνιάτικος καιρός με κρύο ιδιαίτερα έντονο τη νύχτα και το πρωί, πολύ ισχυρούς βοριάδες, βροχές ακόμη και χιόνια σε σχετικά χαμηλά για την εποχή υψόμετρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αλλαγή του καιρού σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οφείλεται σε: «Μια ατμοσφαιρική κυκλοφορία την οποία συνήθως την συναντούμε τον Χειμώνα, αναμένεται να αναπτυχθεί σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε και στον πρώτο χάρτη μας, πολικές αέριες μάζες (μπλε αποχρώσεις) θα ξεχυθούν από τα βόρεια προς τα νότια τμήματα της Ευρώπης για να φτάσουν και στη χώρα μας το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή φέρνοντας τον Χειμώνα στην καρδιά της Άνοιξης».

ethnos.gr