Πολλοί παραθαλάσσιοι δήμοι ξεκίνησαν τις διαδικασίες προκήρυξης των διαγωνισμών για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρει στο ethnos.gr ότι το φετινό καλοκαίρι, με τους λιγότερους τουρίστες και λουομένους λόγω κορονοϊού, θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου ποιες παραλίες είναι πραγματικά πολυσύχναστες και άρα χρειάζονται πραγματικά ναυαγοσώστες, ώστε να μην γίνονται άνευ λόγου έξοδα από τους δήμους.

«Κάθε Φεβρουάριο μία επιτροπή εξετάζει πόσο κόσμο πιθανότατα θα έχει μία παραλία το καλοκαίρι και αναλόγως την χαρακτηρίζει ως πολυσύχναστη ή μη. Αν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη, είναι απαραίτητη η παρουσία ναυαγοσώστη.

Φέτος, όμως, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Ως ΚΕΔΕ ζητήσαμε η επιτροπή να εξετάσει εκ νέου το θέμα.

Οι παραλίες δεν θα έχουν τον ίδιο κόσμο και άρα σε κάποιες μπορεί να μην χρειάζονται ναυαγοσώστες. Ετσι, οι δήμοι δεν θα κάνουν έξοδα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Σε καμία περίπτωση δεν λέω να αφήσουμε χωρίς έλεγχο τις πολυσύχναστες παραλίες και να κινδυνεύσει κόσμος. Απλώς, να επανεξετάσουμε τα δεδομένα και να δούμε ποιες παραλίες θα είναι πραγματικά πολυσύχναστες.

Η ΚΥΑ για τις παραλίες βγήκε την περασμένη Παρασκευή και είναι γεγονός ότι κάποιοι δήμοι αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την οργάνωση των παραλιών», αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου.

ethnos.gr