Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Οι πολίτες, που ζουν καθημερινά τα ουσιαστικά και δύσκολα προβλήματα της κοινωνίας, βλέπουν πως ο «Μπαχτσές», όχι ο λαχανόκηπος αλλά ο πολιτικός, έχει, εν αφθονία, απ’ όλα.

Φαίνονται και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα, και τα αληθινά και τα ψεύτικα και τα λαϊκιστικά και τα προπαγανδιστικά καθώς και αυτά που έχουν χιλιάδες φορές ειπωθεί και που ποτέ δεν πήραν σάρκα και οστά.

Μεγάλη εντύπωση και σε πολλούς και αγανάκτηση έφεραν οι δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμου.

Πέραν του ότι «ευλόγησε» τους ΛΟΑΤΚΙ, λέγοντας «δε με ενοχλεί η συμβίωσή τους», είπε και το «έχω βγάλει κι εγώ νέα ταυτότητα» και έκλεισε με το «όσοι έχουν στενά μυαλά μπορούν να αποχωρήσουν» εννοούσε από την εκκλησία.

Στη «Γένεση» κεφ. 7, Ζ’, γίνεται λόγος για «άρσεν και θήλυ» δηλ,. Για αρσενικό και θηλυκό και αυτό φαίνεται πως ισχύει σ΄όλη την φύση από τα ερπετά, μέχρι τα φυτά και μέχρι τον άνθρωπο.

Αυτή είναι η ομαλότητα και όλα τα υπόλοιπα, που πάντα υπήρχαν, είναι αποκλίνουσες συμπεριφορές που δεν πρέπει να γίνουν κανόνας.

Η διαιώνισε του είδους, κάθε είδους, γίνεται μόνο με την εφαρμογή του κανόνα «άρρεν και θήλυ» γιατί έτσι δεν εξαφανίζεται η κοινωνία, η ζωή. Όσο για τις νέες ταυτότητες, γιατί τέτοια έβγαλε και ο Αρχιεπίσκοπος, κατά δήλωσή του, φαίνεται πως δεν γνωρίζει τι είπε ο σύχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας, ο «Παϊσιος».

«Να κρατήσετε τις παλιές σας ταυτότητες και να ξεσηκωθείτε, αν θελήσουν να σας δώσουν νέες» που είναι ένα πραγματικό φακέλωμα. Είναι πάμπολα σε ΕΝΑ.

Κανένας δεν πιστεύει πως οι απόψεις του Μακαριωτάτου, που δημιουργούν κραδασμούς και σύγχυση στην «ζώσα εκκλησία» είναι από τις θέσεις τις πατροπαράδοτες των «Αγίων Πατέρων Ημών».

Η Ορθόδοξη πίστη δηλ. η Εκκλησία δεν είναι «μαγαζί» κανενός και φυσικά πρέπει να είναι όλοι οι πολίτες στους κόλπους της Εκκλησίας «νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες». Δεν διώχνει κανέναν η Ορθοδοξία.

Μεγάλο ατόπημα και δυστυχές, οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που δείχνουν το πόσο χριστιανός και Επίσκοπος ήταν ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος «κυρός» Χριστόδουλος.

Αυτό το αλαλούμ το βλέπουμε και στην πολιτική σκηνή, όπου σχεδόν οι πάντες κοιτάζουν το πως θα επανεκλεγούν βουλευτές, αν και η εικόνα της κοινωνίας είναι τραγική.

Καραμανλής και Σαμαράς με δηλώσεις τους δείχνουν, ότι για τον Μητσοτάκη ισχύει το «ή ο γυαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζει».

Ολέθριο σχέδιο για τους λαθρομετανάστες, αφού νομιμοποιούνται άμεσα χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, λέγει ο Σαμαράς και τα θεμέλια της Ν.Δ. του Μητσοτάκη τρίζουν.

Αντί να νοιάζονται για το πως θα βγει η χώρα από την «χαβούζα», που την έριξαν οι πολιτικοί, αυτοί συνεχίζουν την φτωχοποίηση και στρώνουν το χαλί για την εξαθλίωση.

Στην Υγεία ένα Γιατρό, με 10 έτη υπηρεσία, τον δίνουν 1770 Ευρώ τον μήνα και ένα Διοικητή Νοσοκομείου 5.121. Αυτό είναι το Ε.Σ.Υ. του Πρωθυπουργού.

Η Υγεία γενικά καταρρέει και τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ για την Θεσσαλία είναι τραγικά.

Κι όμως ο Μητσοτάκης, προεκλογικά έλεγε πως το στοίχημα για την Υγεία το αναλαμβάνει προσωπικά.

Όλα αυτά θυμίζουν το «Κοινωνικό Συμβόλαιο» του Ανδρέα Παπανδρέου, που τελικά ήταν συμβόλαιο «θανάτου».

Έτσι αυξήσεις ακούγονται και η ζωή του πολιτών χειροτερεύει.

Η … περίφημη Εθνική Σύνταξη έγινε από 413,76 ευρώ σε 426,17 για το 2024 δηλ. Αύξηση 12,41 ευρώ. Ούτε ένα «πλόχειρο» στραγάλια δεν παίρνει ο φτωχός και απογοητευμένος πολίτης.

Πρωθυπουργός και Υπουργοί, καθημερινά προπαγανδίζουν και ψεύδονται, λέγοντας πως το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, θα ναι φέτος πιο φθηνό, ενώ θα στοιχίσει 20% παραπάνω.

Η Eurostar γράφει, πως τα τυροκομικά, τα αυγά και το λάδι είναι πιο ακριβά κατά 38,9%, και οι τηλεπικοινωνίες ακριβότητερς κατά 53,3%.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο συνταξιούχοι στην Ελλάδα παίρνουν σχεδόν τα μισά απ΄όσα παίρνουν στις Ευρωπαϊκές χώρες, πλην Βουλγαρίας.

Όσο για τον ψηφισθέντα προϋπολογισμό, μόνον οι βουλευτές της Ν.Δ. τον ψήφισαν, είναι κοινωνικά άδικος, διαιωνίζει την φτώχεια, εξαφανίζει την Μεσαία τάξη, και οφελεί τους … καρχαρίες της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Δυστυχώς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη περισσεύει η αλαζονεία και η κατά φαντασία ευημερία.

Εάν οι προϋπολογισμοί, που ψηφίζονται κάθε χρόνο, ήταν ΚΑΛΟΙ τότε δεν θα υπήρχε η σημερινή δυστυχία και τραγωδία.

Η κοινωνία γνωρίζει πλέον ότι μετά τις γιορτές και μετά από «τα καλάθια και τα κουφίνια» της κυβέρνησης έρχεται μεγάλη … νηστεία και οικονομικός «Αρμαγεδών».

Πόσο δίκαιο είχε ο Λουί Αντονάν ντε Σαιν Ζύστ, Γάλλος πολιτικός, (1767-1794) που τόνιζε ότι «όλες οι τέχνες έχουν γεννήσει αριστουργήματα. Η τέχνη της διακυβέρνησης δεν έχει γεννήσει παρά μόνο ΤΕΡΑΤΑ.

Το καλό για την κοινωνία και τους νέους δεν απασχολεί τους κυβερνώντες. Αυτοί φροντίζουν μόνο για το «πολιτικό του σαρκίο».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποχρέωση σε μία κυβέρνηση από τον να δικαιώνει τους πόθους των νέων ανθρώπων» έλεγε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ (1882-1945) 32ος Πρόεδρος των Η.Π.Α.

Κι όμως οι νέοι φεύγουν από την Ελλάδα κατά Εκατομμύρια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Ότι θα σταματούσε ο Μητσοτάκης το «Brain Drain” δηλ. την φυγή των «Ελληνικών μυαλών» ήταν ένα άλλο μεγάλο ψέμα και μία απάτη, την οποία πρέπει, γρήγορα μάλλον, να την πληρώσει, όπως απαιτεί η κοινωνική δικαιοσύνη, όπως απάτη ήταν και τα όσα υποσχέθηκε στους πυρόπληκτους της χώρας και στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και δεν έκανε τίποτε απολύτως.

Οι καθημερινές διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις των πληγέντων , τα λένε όλα.

«Τάζω και δεν δίνω το σπίτι μας δεν χαλώ» λέγει η λαϊκή θυμοσοφία.

Μήπως, όμως, φταίει και ο Λαός για όλα αυτά;

Ασφαλώς ΝΑΙ…!

Απ΄όλα έχει ο μπαχτσές!