Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη κατάφερε να πάρει ο Διαγόρας Ρόδου, που ολοκλήρωσε το ματς με εννιά παίκτες, καθώς επικράτησε με 1-0 των Τρικάλων και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Λεβαδειακό, στους 17 βαθμούς.

Η ομάδα της Ρόδου αιφνιδίασε τα Τρίκαλα (συνεχίζουν το αρνητικό σερί τους), καθώς μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από σέντρα στο Αθανασίου από την αριστερή πλευρά, ο Σμυρλής αμαρκάριστις κατέβασε με άνεση την μπάλα και νίκησε τον Γιακουμή, για το 0-1.

Μάλιστα, ο Σμυρλής στο παρελθόν φόρεσε και τη φανέλα των Τρικάλων, ωστόσο δεν είχε σημειώσει ποτέ γκολ στο γήπεδο της ομάδας του. Τα Τρίκαλα στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό, προσπάθησαν να ισορροπήσουν τον αγώνα, ωστόσο δεν απείλησαν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με σχετική ευκολία την περιοχή του Διαγόρα.

Στο 82' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπαστακός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, ενώ το ίδιο συνέβη στο 87΄ με τον Κάκκο.

Ωστόσο ακόμα και όταν οι Ροδίτες έπαιζαν με εννιά παίκτες τα Τρίκαλα δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με αποτέλεσμα το 0-1 να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Ετσι ο Διαγόρας σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση με 17 βαθμούς μαζί με τον Λεβαδειακό, ενώ τα Τρίκαλα παρέμειναν στην 7η θέση με 12 βαθμούς.

ΑΟ Τρίκαλα (Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Νιάρος, Πιαστόπουλος (72′ Ζησόπουλος), Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας (72′ Σιλβάνο), Παπαγεωργίου, Φασίδης (42′ λ.τ Ευθυμίου), Κεχαγιάς, Σταματής, Αλμπάνης (56′ Ελευθεριάδης).

Διαγόρας (Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος, Ρουγκάλας, Κωστούλας, Ντοριβάλ (56′ Κάκκο), Αθανασίου, Αλάεθ (56′ Λινάρδος), Μπαστακός, Μασούρας, Σμυρλής (67′ Μανωλάκης).

gazzeta.gr