Τα Τρίκαλα BC Aries διένυσαν την 3η τους σεζόν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και εξασφάλισαν την παραμονή τους σε αυτήν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όπως στις δύο προηγούμενες. Οι Θεσσαλοί μπορούν να αισθάνονται πια ότι καθιερώθηκαν στην κατηγορία. Το esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 14 ομάδων του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, τους σημαντικότερους σταθμούς, τους πρωταγωνιστές και τους αριθμούς τους.
Με τον Κώστα Φλεβαράκη για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο –η παρένθεση στο τέλος της προηγούμενης αποδείχτηκε μικρή- τα Τρίκαλα BC Aries άρχισαν για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα με 2/2 όμως είχαν μία κομβική απώλεια με τον Βίλιαμσον να μετακομίζει στην Τσεχία για να επιστρέψει τον Ιανουάριο. Μετά τη 17η αγωνιστική αποχώρησε για το Ισραήλ ο κορυφαίος παίκτης της θεσσαλικής ομάδας Κόντζερ ενώ νωρίτερα τραυματίστηκε ο Σόκο χάνοντας συνολικά επτά αγώνες της.
Με δεδομένες αυτές τις απώλειες η εξασφάλιση της παραμονής που θα κρατήσει τη θεσσαλική ομάδα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ για τέταρτη σεζόν, συνιστά αναμφίβολα επιτυχία. Το τέλος της περιόδου αποτέλεσε πάντως και ένα τέλος εποχής καθώς ο Κώστας Φλεβαράκης αποχωρεί από το «τιμόνι» των Τρικάλων BC Aries.
Τι έμεινε από τη σεζόν για τα Τρίκαλα BC Aries;
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 9 νίκες – 17 ήττες – 9η θέση.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κώστας Φλεβαράκης πιστώνεται ένα μεγάλο ποσοστό της σταθερής πορείας της ομάδας σε αυτήν την τριετία. Η επιλογή πολύ καλών ξένων παικτών που πρωταγωνίστησαν και φέτος και απέτρεψαν περιπέτειες υποβιβασμού, είναι επίσης κάτι που πιστώνεται στον Θεσσαλονικιό προπονητή και τους συνεργάτες του. Ο Φλεβαράκης αποχωρεί από τον πάγκο της θεσσαλικής ομάδας με απολογισμό 26 νικών και 48 ηττών στο Πρωτάθλημα.
Ο ΜVP: Ο Όβι Σόκο ήταν μία από τις αποκαλύψεις της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Παρότι έχασε εξαιτίας τραυματισμού ένα σημαντικό μέρος της σεζόν, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία των Τρικάλων BC Aries και κέρδισε τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη τους έχοντας 399 βαθμούς στο ranking σε σύνολο 19 αγώνων (21 μ.ο.) έχοντας πίσω του τον Ντεμέτριους Κόντζερ με 309 (18,17 μ.ο.) και τον Μπράντον Μπράουν με 249 (17,78 μ.ο.).
Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Σόκο ήταν σε απόλυτους αριθμούς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σημειώνοντας 313 πόντους έναντι των 296 του Τζάστιν Ρόμπινσον που είχε όμως πέντε περισσότερες συμμετοχές. Ωστόσο ο Βρετανός φόργουορντ έχασε τη σχετική πρωτιά σε μέσο όρο αφού είχε 16,47 έναντι των 16,5 του Μπράντον Μπράουν ενώ πολύ κοντά τους ήταν και ο Κόντζερ με 16,41.
Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Άλλη μια πρωτιά για τον Σόκο που τελείωσε το Πρωτάθλημα με 151 ριμπάουντ ενώ ο δεύτερος ήταν αρκετά πιο πίσω. Ήταν ο Ντεμέτριους Κόντζερ με 109. Ο Σόκο είχε και τον μεγαλύτερο μέσο όρο με 7,94 αφού τον ακολούθησε με 6,85 ο Μπράντον Μπράουν.
Ο ΠΑΣΕΡ: «Πολυθρόνα» για δύο είναι η κορυφή της λίστας των πασέρ των φετινών Τρικάλων BC Aries αφού Κάντουγκαν και Βίλιαμσον τελείωσαν το Πρωτάθλημα με 62 ασίστ. Ωστόσο ο Ισλανδός έφτασε σε αυτόν τον αριθμό μέσα από 16 συμμετοχές ενώ ο Αμερικανός που είχε αποκτηθεί ως αντικαταστάτης του στην αρχή της σεζόν, είχε 23 συμμετοχές. Ο Βίλιαμσον λοιπόν είχε μέσο όρο 3,87 και ο Κάντουγκαν 2,69 ασιστ.
ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Ο Μπράντον Μπράουν που αποκτήθηκε στα τέλη του πρώτου γύρου σημείωσε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος μεταξύ των 16 παικτών που αγωνίστηκαν φέτος με τα Τρίκαλα BC Aries. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 28 πόντους στο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής με το Λαύριο. 25 σε τρία διαφορετικά παιχνίδια είχε ο Σόκο και μία φορά (εντός με τον Αρκαδικό) ο Κόντζερ.
Στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Κόροιβο και τον Κολοσσό H Hotels, ο Όβι Σόκο μάζεψε από 12 ριμπάουντ στην κορυφαία επίδοση των φετινών Τρικάλων BC Aries ενώ 11 είχε ο Κόντζερ εντός έδρας με την ΑΕΚ.
Ο Χέρντεν Βίλιαμσον σημείωσε την καλύτερη επίδοση στις ασίστ, προσφέροντας οχτώ έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Επτά ασίστ είχε ο Σόκο κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Esake.gr