Ο... εφτάψυχος Πανιώνιος των τριών ηττών στα τελευταία τρία ματς παρέμεινε στη Stoiximan.gr Basket League, καθώς τα ανεπανάληπτα Τρίκαλα των εφτά παικτών πέρασαν από την έδρα του Κόροιβου (85-82) που... αυτοκτόνησε και υποβιβάστηκε στην Α2!
Ο Κόροιβος γνώριζε εξ'αρχής πως μία νίκη θα τον έφερνε μία... ανάσα από την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League και μετά την εύκολη επικράτησε του ΠΑΟΚ επί του ΓΣΛ Φάρου του αρκούσε το θετικό αποτέλεσμα χωρίς κανέναν συνδυασμό, ώστε να διατηρηθεί στα... σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.
Η ομάδα της Αμαλιάδας είχε τον δρόμο για την παραμονή... στρωμένο, ωστόσο τα Τρίκαλα στάθηκαν απέναντί τους ως ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο. Οι Θεσσαλοί αγωνίστηκαν με εφτά παίκτες και με μεγάλη καρδιά, δεν στάθηκαν στο γεγονός πως είχαν υποβιβαστεί εδώ και αρκετό καιρό και έφυγαν με το διπλό από την Αμαλιάδα (85-82), αποτέλεσμα που έφερε τον Κόροιβο στην Α2!
Το παιχνίδι είχε απίστευτη εξέλιξη και ήταν ίσως το... θρίλερ της σεζόν, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ συνεχώς. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, τα Τρίκαλα βρήκαν σκορ, ο Κόροιβος κυριεύτηκε από το άγχος του και από το σοκ της κατάρρευσης του Κάρσον και τελικά οι Θεσσαλοί έφτασαν σε μία ιστορική νίκη, που για τον Κόροιβο θα έχει έντονη αρνητική χροιά. Φυσικά, από το τελικό αποτέλεσμα χάρηκε ο Πανιώνιος, ο οποίος παρέμεινε στη Stoiximan.gr Basket League παρά τις τρεις ήττες στα τελευταία τρία παιχνίδια.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε ισορροπία (5-5), ωστόσο ο Κόροιβος βρήκε σκορ και ξέφυγε με εφτά (22-14) στο 8ο λεπτό. Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +6 (25-19).
Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου μπήκε... ορεξάτη στη δεύτερη περίοδο και με ένα γρήγορο 10-4 έφερε την διαφορά στους δώδεκα πόντους (35-23). Τα Τρίκαλα δεν παράτησαν το παιχνίδι και επέστρεψαν στο ματς, κυρίως χάρη στις προσπάθειες των Ρίτσαρντσον και Μόρις. Το σύνολο του Φώτη Τακιανού «μάζεψε» την διαφορά και πλησίασε στους τρεις πόντους (42-39, 19'), με τον Κόροιβο να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με 46-42.
Σε χαμηλό τέμπο κύλησαν τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Οι δύο ομάδες έδωσαν βάση στην άμυνα και η επίθεση πέρασε σε... δεύτερο πλάνο, με τα Τρίκαλα να πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής (47-46) στο 23ο λεπτό. Ο Ντεκόζι και ο Πόσλει πήραν άμεσα το... όπλο τους και έφεραν τον Κόροιβο στο +7 (53-46), ωστόσο τα Τρίκαλα αντέδρασαν και με ένα σερί 8-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ (54-53). Οι δύο Αμερικανοί γκαρντ των γηπεδούχων αντέδρασαν πάλι και ο Κόροιβος ανέκτησε το προβάδισμα (60-54, 29'), με την ομάδα της Αμαλιάδας να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο στο +5 (64-59).
Τα Τρίκαλα πλησίασαν και πάλι σε... απόσταση αναπνοής με τρίποντο του Ρίτσαρντσον στην έναρξη της τέταρτης περιόδου (64-62), ωστόσο Κάρσον και Σαχπατζίδης έδωσαν και πάλι διαφορά στον Κόροιβο (68-62, 31'). Η εικόνα της... επιστροφής των Τρικάλων συνεχίστηκε και σε αυτή την περίπτωση, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν λύσεις και να ισοφαρίζουν (70-70, 35'). Το... θρίλερ ήταν πλέον εμφανές και οι δύο ομάδες είχαν απαντήσεις σε κάθε καλάθι. Ο Σπυριδονίδης έκανε το 75-71 με καλάθι-φάουλ, ωστόσο ο Σλαφτσάκης πρωταγωνίστησε στο 5-0 των Τρικάλων με το οποίο πήραν κεφάλι στο σκορ (75-76), ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τρεις (79-76) ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Σλαφτσάκης έφερε τους Θεσσαλούς στο +5 (81-76) στα 34" πριν το τέλος, με τον Πόσλει να μειώνει στους δύο (81-79). Τα Τρίκαλα πήγαν και πάλι στο +5 (83-79) και ο Αμερικανός γκαρντ του Κοροίβου απάντησε με... τρίποντη «βόμβα», που μείωσε σε 83-82, 14" πριν την λήξη.
Μετά το τάιμ-άουτ, ο Ρίτσαρντσον κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές έκανε το 85-82, ενώ στην επόμενη φάση ο Τζαχί Κάρσον έπεσε αναίσθητος στο παρκέ σε μία ανύποπτη φάση με τον Καλογιαννίδη. Το παιχνίδι σταμάτησε για αρκετά λεπτά και το αίσθημα του σοκ κυριάρχησε σε κάθε σημείο του γηπέδου, καθώς ο Αμερικανός ήταν πεσμένος στο γήπεδο για αρκετή ώρα, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Ο Κάρσον τελικά σηκώθηκε με κολάρο στον λαιμό και αποχώρησε χωρίς φορείο, προκαλώντας τα χειροκροτήματα οπαδών και αντιπάλων.
Το αγωνιστικό κομμάτι ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, ωστόσο ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (από την γραμμή των βολών) και ο Μάρκους Πόσλει (από το τρίποντο) αστόχησαν, με τον Κόροιβο να χάνει με 85-82 και να πέφτει στην Α2.
Δεκάλεπτα: 25-19, 46-42, 64-59, 82-85

sdna.gr