Περισσότεροι από 2.800 δρομείς και αθλητές θα λάβουν μέρος στον φετινό ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Θανάση Σταμόπουλου. Ο ημιμαραθώνιος, μήκους 21,1 χλμ με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 20 Μαρτίου (10 π.μ.) , ενώ θα διεξαχθούν και δύο μικρότεροι αγώνες μέσα στην πόλη, μήκους 6 χλμ και 1 χλμ (παίδων).
Για τη διοργάνωση παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Δ. Πάλλας, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης και οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων και Καλαμπάκας Χρ. Κυρίτσης και Κ. Ράντος.
Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον Γιώργο Θέμελη, τον γηραιότερο τρικαλινό δρομέα που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να συμμετέχει στους αγώνες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να γίνουν δότες μυελού στον ειδικό σταθμό που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία με μέριμνα του τμήματος εθελοντών του δήμου Τρικκαίων και του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Τρικάλων.