Ο Ντενίζ Μπαϊκαρά μίλησε στο liganews.gr για τα όσα δεν πήγαν καλά φέτος στους «κυανέρυθρους», αλλά και για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί η επόμενη μέρα, για να επιτευχθεί ο στόχος. Ο 33χρονος Τούρκος μεσοεπιθετικός έκανε μια εξαιρετική σεζόν στον ΑΟΤ, μετρώντας 28 συμμετοχές και δύο γκολ στο πρωτάθλημα.

Ντενίζ, τι δεν πήγε καλά φέτος στον ΑΟΤ;
«Δεν αρχίσαμε καλά στο πρωτάθλημα. Κάναμε έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο, αλλά δεν έφτανε. Ήταν τελικά μια χαμένη χρονιά. Είναι κρίμα, γιατί είχαμε καλή ομάδα και η πόλη ήταν μαζί μας».

Τι έφταιξε στο ξεκίνημα;
«Στα πρώτα ματς δεν τα πήγαμε καλά και μετά οι αλλαγές προπονητή μας επηρέασαν. Κάθε νέος τεχνικός ήθελε να μας περάσει τη δική του φιλοσοφία και χάθηκε πολύς χρόνος έτσι. Το ρόστερ έμεινε το ίδιο από το καλοκαίρι, καθώς και οι νέοι παίκτες που ήρθαν τον χειμώνα ενσωματώθηκαν άμεσα».

Τι ήταν αυτό που έκανε ο Περικλής Αμανατίδης και σας… μεταμόρφωσε;
«Δεν προσπάθησε να αλλάξει πολλά πράγματα. Έριξε το βάρος στην ψυχολογία και δεν μας έδινε συνεχώς οδηγίες. Μας άφηνε να παίξουμε ελεύθερα και μπορέσαμε να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό το γήπεδο. Εξάλλου, είχαμε το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία, αλλά πληρώσαμε τα λάθη στην αρχή. Οι Απόλλων και Λαμία είχαν κερδίσει μια διαφορά από τους υπόλοιπους και δεν είχαν πολύ άγχος στη συνέχεια και δεν έχαναν βαθμούς. Γι’ αυτό κι εμείς δεν μπορέσαμε να πλησιάσουμε στις πρώτες θέσεις, παρά τον εξαιρετικό δεύτερο γύρο που κάναμε».

Όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο Χρήστος Γιαλιάς, η ομάδα δεν φάνηκε να επηρεάζεται. Τι σας κράτησε ενωμένους;
«Είμαστε επαγγελματίες και είχαμε αποφασίσει να συνεχίσουμε να δίνουμε όλα ως το τέλος της σεζόν. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν εμπειρία από Super League και ήξεραν πως πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν ως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων».

Η επόμενη μέρα παραμένει κάπως αβέβαιη στον ΑΟ Τρίκαλα. Θα περιμένεις τις εξελίξεις;
«Το συμβόλαιό μου είχε διάρκεια έναν χρόνο και έχει ολοκληρωθεί. Είμαι επαγγελματίας και περιμένω να δω τι προτάσεις θα έχω στα χέρια μου. Όμως περιμένω 1-2 εβδομάδες να δω τι θα γίνει στην ομάδα και τι θέλει να κάνει ο επόμενος μεγαλομέτοχος. Όλοι οι παίκτες περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αν και πιστεύω πως κανένας δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα. Όμως και μεταξύ μας λέγαμε πως θέλουμε να μείνουμε. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν, ο νέος ιδιοκτήτης να κρατήσει όλους τους παίκτες και τον προπονητή και να παλέψουμε τη νέα σεζόν για την άνοδο. Πλέον ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, η χρονιά που τέλειωσε ήταν μεγάλη εμπειρία για εμάς».
gazzeta.gr