Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον μετά την τιμωρία του Απόλλωνα Σμύρνης τα Τρίκαλα απέσπασαν λευκή ισοπαλία (0-0) στη Ριζούπολη. Ο ΑΟΤ τερμάτισε στην 3η θέση και πλέον περιμένει τις εξελίξεις στα προβλήματα άλλων ομάδων για να δει αν θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Σούπερ Λίγκα, που για πολλούς και πρώτα για τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Γιαλιά είναι σχεδόν σίγουρο.
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί στην αρχή του πρωταθλήματος ότι η αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τα Τρίκαλα θα ήταν εντελώς αδιάφορη και θα τελείωνε με ένα ανούσιο 0-0. Τα Τρίκαλα έδειξαν από την αρχή του αγώνα πως ήθελαν να κρατήσουν σφιχτή την άμυνα τους και να ψάξουν την ζημία στην αντεπίθεση, αλλά αυτό δεν συνέβη επειδή οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων δεν έκαναν παρακινδυνευμένες επιθέσεις.
Αυτό δημιούργησε ένα παιχνίδι στα όρια του βαρετού, με αρκετά λάθη και κάποιες ενέργειες που πάντα ξεκινούσαν από εκτελέσεις κόρνερ ή στημένων από τα όρια της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη κόντρα επίθεση με αξιώσεις για τον ΑΟΤ ήταν στα τέλη του ημιχρόνου με τον Ριζογιάννη (39’) και ακολούθησε εκείνη του Δουκάκη (43’).
Ο Γιώργος Βαζάκας προσπάθησε να φρεσκάρει την επίθεσή του με τους Βάντερσον και Καμαρά στο δεύτερο μέρος, όμως ούτε και αυτό άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης που τελείωσε με σαφώς λιγότερες τελικές προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο. Το αποτέλεσμα (0-0) τελικά ευνοεί τον ΑΟ Τρίκαλα που εξασφάλισε την τρίτη θέση της βαθμολογίας και, φυσικά, ελπίζει σε οποιοδήποτε εξωαγωνιστικό δώρο για την άνοδο.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αν δεν δικαιωθεί στην έφεσή της για την ποινή του αγώνα με τον Πανελευσινιακό, θα τερματίσει 3η εφόσον νικήσει στην αυλαία τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας.
Απόλλων: Ταΐρης, Πάνος, Μπουτζίκος, Κύργιας, Δεληζήσης, Ψιάνος (90΄Τζιώρας), Στεργίδης, Φατιόν, Φαρινόλα, Παρπέξ, Μπουντόπουλος (47΄Βάντερσον)
ΑΟ Τρίκαλα: Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος (46΄Κοντοδήμος), Ζώνας, Παπαπαναγιώτου, Μουμίν, Ριζογιάννης, Σερτζίνιο, Ναβάρο (90΄Χαροντάκης), Στεφάνοβιτς, Δουκάκης (46΄Βρούτσινα)
Τα αποτελέσματα (33η αγ)
Πανελευσινιακός – Καλλιθέα 2-1
Λαμία – Αχαρναϊκός 1-1
Παναχαϊκή – Αγροτικός Αστέρας 0-1
ΑΕΛ – ΑΟ Χανιά 3-0
Κέρκυρα – Κισσαμικός 2-0
Παναιγιάλειος – Ζάκυνθος  2-0
Απόλλων Σμύρνης – ΑΟ Τρίκαλα 0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας – Ολυμπιακός Βόλου 3-0 α.α.
Εργοτέλης – Πανσερραϊκός 0-3 α.α.
Η βαθμολογία
1. Κερκυρα 75
2. Α.Ε.Λαρισας 75
3. A.O.Tρικαλα 64
4. Απολλων Σμυρνης 58
5. Λαμια 58
6. Κισσαμικος 51
7. Καλλιθεα 46
8. Αχαρναϊκος 45
9. Πανσερραϊκος 43
10. Αν. Καρδιτσας 42
11. Παναιγιαλειος 41
12. Αγροτικος Αστερας 40
13. Χανια 35
14. Πανελευσινιακος 34
15. Ζακυνθος 31
16. Παναχαϊκη 28
17. Ολυμπιακος Βολου –
18. Εργοτελης –
Η τελευταία αγωνιστική
Ζάκυνθος-Εργοτέλης 3-0 α.α.
Ολυμπιακός Β.-Α.Ο.Τρίκαλα 0-3 α.α.
Λαμία-Ελευσίνα
Καλλιθέα-Παναχαϊκή
Αχαρναϊκός-Λάρισα
Αγροτικός Αστ.-Κέρκυρα
Χανιά-Παναιγιάλειος
Κισσαμικός-Αν. Καρδίτσας
Πανσερραϊκός-Απόλλων Σμύρνης