Μια μοναδική ευκαιρία θα έχουν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο Inter Academy Camp Greece να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και τις βασικές του αρχές του, διασκεδάζοντας παράλληλα.
Το ποδοσφαιρικό camp βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Λήμνο και θα έρθει στην περιοχή μας, στο αθλητικό πάρκο Καρακούση, στις 25 Ιουνίου.
To trikalaenimerosi.gr μίλησε με τον Λάμπρο Χούτο, ο οποίος συνεργάζεται με τον ιταλικό σύλλογο για την υλοποίησή του.
Όπως αναφέρει "το τεχνικό επιτελείο της Ιντερ έρχεται να μεταφέρει την ποδοσφαιρική του τεχνογνωσία και μεθοδολογία προπονήσεων", ενώ συμπληρώνει ότι "στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο στις μικρές ηλικίες που μπορεί να αξιοποιηθεί".

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Τάσο Πλέντζα:

- Τι μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί η παρακολούθηση του ποδοσφαιρικού camp;
«Είναι σημαντικό για τα παιδιά αλλά και για τους προπονητές στην Ελλάδα που έρχεται το τεχνικό επιτελείο της Ίντερ για να μεταφέρει την ποδοσφαιρική του τεχνογνωσία και μεθοδολογία προπονήσεων.
Επίσης είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός πως θα επιλεχθούν κάποια παιδιά με σκοπό να μεταβούν του χρόνου στο Μιλάνο και να ζήσουν για κάποιες μέρες την εμπειρία του να βρίσκεσαι σε ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον».

- Ποιες ηλικίες αφορά και ποιο είναι το έπαθλο;
«Το Inter Academy Camp Greece είναι για όλα τα παιδιά από 5 έως 17 ετών αγόρια και κορίτσια, ανεξάρτητα από το επίπεδο, την εμπειρία κλπ. Κάθε παιδί θα λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής και αξιολόγησης και φυσικά επαρκή τεχνική και τακτική κατάρτιση.
Όλοι οι εκπαιδευτές μας έχουν μεγάλη εμπειρία και φυσικά οι προπονητές της Inter θα ανεβάσουν το επίπεδο!»

- Εκτός από τα Τρίκαλα σε ποιες περιοχές διοργανώνονται ανάλογα camp;
«Είμαι πολύ χαρούμενος και ταυτόχρονα είναι τιμή μου που αντιπροσωπεύω τις ακαδημίες της Ίντερ στην Ελλάδα. Θα κάνουμε τέσσερα camp φέτος, ξεκινώντας από τη Λήμνο. Από τις 18 Ιουνίου έως τις 23 θα βρισκόμαστε στην Αθήνα. Επόμενος σταθμός μας τα Μετέωρα από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου για να κλείσουμε στη Σαντορίνη από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου.
Ήδη στη Λήμνο το camp βρίσκεται σε εξέλιξη με μεγάλη συμμετοχή 110 παιδιών»

- Στην Ελλάδα τα παιδιά μαθαίνουν σωστά τα μυστικά του ποδοσφαίρου;
«Όσο περισσότερες πληροφορίες παίρνουν οι προπονητές των ακαδημιών είναι σημαντικό. Γενικότερα ως χώρα, σε γενικές γραμμές, είμαστε πίσω στον τομέα των υποδομών, συγκριτικά με το εξωτερικό. Σιγά σιγά όμως μπορούμε να εξελιχθούμε και να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο, καθώς υπάρχει ταλέντο στα παιδιά σε όλα σχεδόν τα αθλήματα».