Με το καλύτερο τρόπο μπήκε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής μπάσκετ ο Αίολος Τρικάλων. Νίκησε στο κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων με 74-68 την αξιόμαχη ομάδα του ΣΚ Ιωαννίνων.

Οι παίκτες του Χάρη Φόρου ανέβασαν στροφές στο 3ο δεκάλεπτο, που ήταν και το καθοριστικό για το ροζ φύλλο αγώνα.

Πάντως ήταν σαφές ότι οι παίκτες έχουν επηρεαστεί από την απουσία των φιλάθλων από τα γήπεδο λόγο της πανδημείας.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-37, 62-49, 74-68

Αίολος: Μπουργανός 22 (3), Ζωϊτσάκος 2, Μαυρογιάννης 15 (3), Χατζής, Σούλκο 2, Κολότσιος 5 (1), Θέος 15 (2), Δέσπος 8, Τεπετίδης 4 (1)

ΣΚ Ιωαννίνων:  Βάσι 8 (2), Ζαφειρούδης 5 (1), Χρυσής 16 (2), Γεωργάκης 10 (1), Σφουγγάρης, Ξιούρας 11 (3), Σταμπίρης 4, Μπαλλάς 12 (1)

Φόρος: Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους

Μετά το τέλος του αγώνα Αίολος – BC Ιωάννινα μίλησαν οι προπονητές των δυο ομάδων, όπως και δυο παίκτες.

Για τους νικητές ο Χάρης Φόρος τόνισε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Συγχαρητήρια και στον αντίπαλο για την προσπάθεια που έκανε. Εμείς είπαμε ότι κοιτάζουμε κάθε αγώνα χωριστά.  Είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα χωρίς την παρουσία των φιλάθλων και αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και συνεχίζουμε την δουλειά μας».

Από την πλευρά των Ιωαννίνων ο κόουτς Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ευχαριστούμε την διοίκηση του Αίολου για την άψογη φιλοσοφία. Εμείς ξεκινήσαμε δυνατά, δυστυχώς δεν μπορέσαμε στο 3ο δεκάλεπτο να κρατήσουμε τους αντιπάλους. Στο τέλος ρίξαμε την διαφορά στους 4 και από λεπτομέρειες δεν κάναμε το κάτι παραπάνω».

Από τους παίκτες του Αιόλου ο Νίκος Μπουργανός ευχήθηκε υγεία και τόνισε ότι έγινε προσπάθεια από την ομάδα για να φτάσει στην νίκη.

Ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Γεωργάκης είπε ότι η ομάδα πάλεψε απέναντι σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους, ενώ έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια της Β' Εθνικής.