Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στον Πυργετό, καθώς μέλη- αθλήτριες της οργανωτικής επιτροπής του TRIKALA CITY RUN 2019 «Τρέχοντας στη πόλη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού», επισκέφτηκαν το Σχολείο  ενημερώνοντας για την εκδήλωση που διοργανώνεται στις 5 Μαΐου.
Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου «μετακινούμενοι με το  πλέον οικολογικό και οικονομικό μέσο που διαθέτει ο Δήμος Τρικκαίων, «τα κίτρινα ποδήλατα» μεταφέροντας τις αξίες και τα οφέλη του εθελοντισμού καθώς και τα ίδια μέλη της  επιτροπής βαδίζουν στα χνάρια των μεγάλων  τρικαλινών πρωταθλητών που ανέδειξε η πόλη, τον Παπανικολάου στο επί κοντώ και τη Σακοράφα στο ακόντιο, καθώς και τους μεγάλους δημιουργούς – καλλιτέχνες Βασίλη Τσιτσάνη, Δημήτρη Μητροπάνο, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο  Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη , Αλεξ. Παπαστεφάνου. 
Τους τιμούν εκείνη την ημέρα με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και τα ίδια τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής-αθλήτριες φροντίζουν να μεταλαμπαδεύουν αυτές τις αξίες στα παιδιά μας. Ελπίζουν στη μεγαλύτερη ανταπόκριση, καθώς εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα προάγουν τον Αθλητισμό, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και την Οικολογική Συνείδηση,  εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον που πρέπει να έχουν οι αυριανοί υπεύθυνοι  πολίτες.
Τα μέλη αποτελούνταν από τις:
Μυλωνά Τασούλα, πανελληνιονίκη και βαλκανιονίκη  στα 800 μ.
Μυλωνά Γεωργία, πανελληνιονίκη στα 800 μ.
Γρατσάνη Βίβιαν,  βαλκανιονίκη  και πανελληνιονίκη στα 3000 μ. και στον μαραθώνιο δρόμο, 42 χμ. αντίστοιχα.
Λιμπήσιου Βαρβάρα, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ακόντιο.
Κούζα χρύσα, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο καράτε.»