Με προπόνηση στο «Ανδρέας Παπανδρέου», στο Περιστέρι, ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους εν όψει Κηφισιάς τα Τρίκαλα BC. Στο σημερινό παιχνίδι (17.00) η τοπική ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει μια δυνατή ομάδα στην έδρα της με την οποία μάλιστα έχει δυσμενή παράδοση στις έως τώρα μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Ο Κώστας Φλεβαράκης δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του μόνο το γνωστό τραυματία Όβι Σόκο, έχει όμως κανονικά στη διάθεσή του τον Ντεμέτριους Κόνγκερ, που επί του παρόντος παραμένει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.
Ο πρώτος σκόρερ των Τρικάλων BC φέτος βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο της Χάποελ Ιερουσαλήμ και παρότι φέρεται να μην αποδέχθηκε την πρόταση των Ισραηλινών, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, η ανησυχία παραμένει στις τάξεις των διοικούντων την ελληνική ΚΑΕ. Από τα Τρίκαλα, άλλωστε, προκύπτει πως ο κίνδυνος να αποχωρήσει υφίσταται ακόμα και ίσως να δρομολογηθούν εξελίξεις από τη Δευτέρα (08/02), είτε θετικές είτε αρνητικές για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσιάρας μιλώντας στο προσωπικό του μπλογκ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ μίλησε για μια άτυπη ρεβάνς! Όπως αναφέρει «δέκα αγωνιστικές πριν τελειώσει η κανονική περίοδος βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση στο πρωτάθλημα. Κάθε φάση, κάθε προπόνηση, κάθε πόντος, κάθε νίκη παίζει το ρόλο της. Στην ομάδα μας όλοι προσπαθούμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο μας. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά παλεύουμε να πετύχουμε και να βγάλουμε το μέταλλο του νικητή. Ψάχνουμε νίκες και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κοντράρουμε κάθε αντίπαλο.
Απέναντι στην Κηφισιά, μια ομάδα σοβαρή, θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να κερδίσουμε. Χάσαμε στον πρώτο γύρο στην έδρα μας και αυτό μας πόνεσε πολύ. Έτσι έχουμε ένα ακόμη σοβαρό κίνητρο για τη νίκη!»
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ:
Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου
ΟΑΚΑ 16:30 ΑΕΚ-Κόροιβος Σχινάς-Μπήτης-Καραβίτης
ΚΓ Μ. Μερκούρη 17:00 Ρέθυμνο-Αρκαδικός Φούφης-Μάνος-Θεονάς
Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-Λαύριο Παπαπέτρου-Γκούμας-Κατραχούρας
ΚΓ Ι. Ζηρίνης 17:00 Κηφισιά-Τρίκαλα Κορομηλάς-Σώμος-Παφίλης
ΚΓ Απόλλωνα 17:00 Απόλλων Π.-Καβάλα Πηλοΐδης-Πουρσανίδης Γ-Παντελίδης
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου
Βενετόκλειο 16:00 Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός Χριστοδούλου-Τζαφλέρης-Τσούνας
Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου
ΣΕΦ 18:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Γκόντας-Σταματόπουλος-Μπίκας (Μαύρος)
BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός 31
Παναθηναϊκός 31
ΑΕΚ 28
Αρης 27
Κηφισιά 24
ΠΑΟΚ 24
Κολοσσός Ρ. 23
Απόλλων Πατρών 23
Τρίκαλα 22
Κόροιβος Αμ. 22
Λαύριο 21
Ρέθυμνο 21
Καβάλα 20
Αρκαδικός 19