Στην τελική ευθεία εισήλθε πλέον η διαδικασία αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο «Βασίλης Καρακίτσιος» της Καλαμπάκας με την έναρξη των εργασιών από το πρωί της Παρασκευής από την ανάδοχο εταιρεία του έργου.
Οι εργασίες των συνεργείων της αναδόχου άρχισαν νωρίς με τα μηχανήματα που ήδη είχαν μεταφερθεί προ τριημέρου στο στάδιο αλλά λόγω της βροχόπτωσης κρίθηκε αναγκαίο να περάσουν μερικές ημέρες για καλύτερες συνθήκες όσον αφορά την σωστή παρέμβαση που απαιτείται για το έργο.
Αρχικά τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας ξεκίνησαν με την απομάκρυνση του παλαιού χλοοτάπητα με κούρεμα και επιφανειακό ξήλωμα και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με ειδικά μηχανήματα θα ακολουθήσει επεξεργασίας του υποστρώματος όπως δηλώνει ο υπεύθυνος της εταιρείας και συγκεκριμένα με φρεζάρισμα από ανάλογο μηχάνημα με τη χρήση λέιζερ.
Βασικό μέλημα των τεχνικών της αναδόχου είναι να δοθούν και οι απαραίτητες κλίσεις οι οποίες θα βοηθούν κυρίως στην αποστράγγιση των υδάτων και στη συνέχεια θα γίνουν οι εργασίες εκείνες που θα δημιουργήσουν το άριστο υπόβαθρο που είναι αναγκαίο ώστε να στρωθεί ο νέος χλοοτάπητας.
Η Διάρκεια των εργασιών αυτών θα είναι περίπου δεκαπενθήμερη και αφού γίνει η στρώση του νέου έτοιμου πλέον χλοοτάπητα θα γίνουν και οι απαραίτητοι έλεγχοι-μετρήσεις ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την τοποθέτηση.
Εφ όσον όλα εξελιχθούν χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα με καιρικά φαινόμενα τότε θα χρειαστεί ακόμη ένας χρονικό διάστημα 25-30 περίπου ημερών ώστε ο τάπητας να είναι έτοιμος για να δοθεί το γήπεδο προς χρήση και φυσικά να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες.

meteoravoice.gr