Δόθηκε στη δημοσιότητα η Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών που ξεκινάει στις 23/10/2021. Ο Ασκληπιός θα βρίσκεται στο Β΄όμιλο της Α2 στον οποίο μετέχουν 15 ομάδες από τις 16 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Για λόγους σωστής διοργάνωσης ο όμιλος αποτελείται από 2 υποομίλους στους οποίους θα διεξαχθεί αρχικά πρωτάθλημα 2 γύρων.

Ο Α΄υποόμιλος περιλαμβάνει τις ομάδες: ΑΣ ΓΑΙΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΠΑΣ ΙΚΑΡΟς ΕΔΕΣΣΑΣ, ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΓΣΓ ΝΙΚΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ και 2 από τις 4 ομάδες της Θεσ/νίκης

Ο Β΄ υποόμιλος περιλαμβάνει τις ομάδες: ΑΣ ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ, ΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, και 2 από τις 4 ομάδες της Θες/νίκης.

Οι 4 ομάδες της Θεσ/νίκης οι οποίες θα τοποθετηθούν, μετά από κλήρωση  ανά 2 σε κάθε υποόμιλο, είναι: ΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΠΟΓ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΜΑΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ και ΕΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Μετά την λήξη της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος οι 3 πρώτοι του κάθε υποομίλου θα συστήσουν ένα νέο όμιλο όπου θα διεξαχθεί πρωτάθλημα 2 γύρων για τον καταρτισμό των τελικών θέσεων της βαθμολογίας 1-6 με τον πρώτο να ανεβαίνει στην Pree League γυναικών.

Οι 4 τελευταίοι του Α΄ υποομίλου και οι 5 τελευταίοι του Β΄ υποομίλου θα συστήσουν έναν νέο όμιλο στον οποίο θα διεξαχθεί πρωτάθλημα 2 γύρων στο οποίο οι ομάδες θα πάρουν μαζί τους και την βαθμολογία από την πρώτη φάση (βαθμολογία που συγκέντρωσαν από τα μεταξύ τους παιχνίδια στον υποόμιλο) και θα αγωνιστούν μόνο με τις ομάδες του άλλου υποομίλου για να προκύψει η βαθμολογική κατάταξη 7-15 που θα καθορίσει και τiς ομάδες που θα πέσουν σε χαμηλότερη κατηγορία.

Η Κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει την Πέμπτη 26/8 στις 13:00 στα γραφεία της ΕΟΠΕ και θα μεταδοθεί με Live Streaming